Deel dit blog
ZZP-Forum

Een beetje inspiratieloos?

5 augustus 2021   999 keer gelezen  Time management, Ondernemen, Inspiratie

Herken je dat gevoel? Dat je af en toe een beetje inspiratieloos bent en lastig op nieuwe, frisse ideeën komt? Of je nou voor jezelf werkt of voor een baas, het komt bij iedereen wel eens voor. Helemaal niet erg! Gelukkig zijn er ook oplossingen om die inspiratie weer te stimuleren.

Check onze tips en vind jouw inspiratie terug!

Tip 1: relax, ontspan een beetje

Maak je niet te druk over werk en probeer geregeld te ontspannen. Ontspanning geeft namelijk ruimte in je hoofd. Juist op de momenten dat je hersenen zich even niet te druk hoeven maken, komen de beste ideeën naar boven.

Volg bijvoorbeeld een mindfulness-meditatie, ga een blokje om, sport eens of pak een lekker warm bad. Is de inspiratie echt ver te zoeken? Zet dan gerust een aantal zaken een tijdje op een lager pitje. Je zult merken dat je na een paar dagen niets doen, veel rustiger bent en de ingevingen en ideeën vanzelf weer terugkomen.

Tip 2: doe wat anders, doorbreek het patroon

Doorbreek je gewoontes en probeer jezelf eens op een andere manier te prikkelen. Verander van koers. Ga op de fiets naar je werk, begin aan een nieuw hobby of laat je inspireren door anderen. Klets eens met een collega zzp’er of lees een inspirerend boek. Door eens andere dingen op te pakken, ontstaan er vaak vanzelf nieuwe ideeën.

Tip 3: de kleine dingen

Van altijd maar nadenken komen niet de beste ideeën. Probeer in het moment te leven. Geniet van de kleine dingen om je heen en probeer open te staan voor inspiratie en antwoorden van buitenaf. Je kunt zomaar iets oppikken op een moment waarop je het niet verwacht. De kleinste dingen kunnen zorgen voor inspiratie, zoek het niet altijd in iets groots. Geniet maar lekker van die geur van koffie, de muziek in de auto of een frisse wandeling door het bos. Voor je er ergen in hebt, kom je iets tegen waarmee je de creatieve uitdaging oplost.

Tip 4: fouten maken mag

Maak notities, schrijf het op. Goede ideeën, minder goede ideeën, gedachten, je gevoel, niks is gek. Doordat je dit op papier zet, orden je het en maak je (on)bewust verbindingen. En heel belangrijk! Ben niet te streng voor jezelf. Maak je nooit een foutje dan kun je onmogelijk creatieve ideeën bedenken. Dus ook die gekke, out of the box ideeën gewoon noteren. Je bent op zoek naar inspiratie en dan is alles welkom. Kijk later maar of je het ook echt gebruikt.

Tip 5: evalueer je werk zo nu en dan

Ben je even inspiratieloos? Maak je daar dan niet al te veel zorgen over. Misschien is het tijdelijk of vind je de opdracht die je kreeg niet zo interessant. Stel jezelf zo nu en dan wat vragen over je werk. Vind ik deze opdracht wel leuk genoeg? Zit ik nog in de juiste branche? Het is heel goed om je werk af en toe even te evalueren. Daar word je zelf alleen maar beter en werkgelukkiger van.

Veel succes!

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Hoe omgaan met stress?
Blijf jezelf ontwikkelen zzp’er! (2)
Wat zijn jouw goede voornemers zzp’er?
Hoe trek jij de aandacht tijdens Black Friday?
Tijd voor een frisse wind?
Auteur

Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit blog