Deel dit blog
ZZP-Forum

Ben jij werkverslaafd? (infographic)

16 augustus 2016   1198 keer gelezen  Lifestyle, Productiviteit, Infographic

Een lekker uitgebreide infographic, waarmee je kunt kijken of je werkverslaafd bent. Én ook meteen met 5 manieren om je werkverslaving tegen te gaan. De infographic vind je onderaan.

Doe de test

Doe eerst de test om te kijken in hoeverre jij risico loopt om verslaafd aan werk te zijn of te worden. Bekijk daarna de 5 tips wat je aan je werkverslaving kunt doen.

1. Bepaal wat succes is

Redifine success staat er in de infographic. Oftewel: herdefinieer wat voor jou succes is. Succes hoeft niet altijd uit je werk te komen. Probeer eens succes te halen uit je familie, of bij jezelf. Spendeer eens wat meer tijd met je familie of vrienden. Of begin een nieuwe hobby, iets wat je altijd al willen doen!

2. Vraag vrienden en collega’s om je te helpen

Probeer om na 5 uur geen werk meer te doen. Zet een half uur voordat je moet stoppen met werk een wekker, zodat je jezelf klaar kunt maken om te stoppen. Laat iemand je bellen wanneer je moet gaan, zodat je ook echt stopt met werken. En maak afspraken na het werk en in het weekend.

3. Zo weinig mogelijk laptop, tablet en mobiel

Zet die meldingen uit. Geen geluidjes en trillingen, je bent klaar met werken. Maak voor jezelf regels zodat je buiten werktijd geen e-mails checkt.

4. Mindfulness

Ik heb eerlijk gezegd geen ervaring hiermee. Maar als het helpt voor jou, waarom niet. Ik denk dat het sowieso belangrijk is om op een of andere manier te ontspannen. Even helemaal los van je werk te komen. Dat kan zomaar door mindfulness komen. Misschien download ik vandaag een app en probeer het een week. Het is maar 10 minuutjes per dag.

5. Beloon jezelf

Ja, hier hebben we het al wel eens over gehad. Vier je successen, weet je nog? Jezelf belonen is heel belangrijk. Heb je een tijd je niet laten leiden door werk? Bijvoorbeeld een week, of een maand? Geef jezelf een beloning. Ga naar dat restaurant waar je al heel lang heen wilde, of boek een weekend weg!

Infographic: ben jij verslaafd aan werk?

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Eet jezelf productief (infographic)
Hoe voorkom je stress?
Wat is de juiste werkhouding?
E.H.B.T, Eerste Hulp Bij Thuiswerken (met kids!)
Lenteschoonmaak voor zzp’ers

Reacties

Profiel foto

{{c.UserName}}
@{{c.InResponseTo}}

{{c.PostedOn}}

Reageer

Reactie plaatsen

Reactie wijzigenAnnuleren
{{error}}

Reactie plaatsen


{{error}}

Reacties plaatsen is uitgeschakeld

Auteur

Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit blog