Deel dit blog
ZZP-Forum

Softwarepakketten voor startende zzp’ers

6 december 2016   1249 keer gelezen  ICT

Softwarepakketten

Als startende zzp’er kom je in aanraking met nieuwe activiteiten, weliswaar noodgedwongen. Je maakt de sprong in het diepe en start de uitdaging om werkzaamheden voor jezelf te ontplooien en uit te buiten. Omdat je plots alles zelf moet regelen, krijg je te maken met nieuwe activiteiten, zoals:

Vier bovenstaande onderdelen zijn over het algemeen de belangrijkste onderdelen bij een correcte uitvoering van bedrijfsactiviteiten als zzp’er. Als je bovenstaande zaken namelijk niet op orde hebt zal de kans toenemen dat de kwaliteit van jouw diensten als zzp’er achteruit gaat. Dit risico wil je minimaliseren, daarom lichten we hier een aantal softwarepakketten uit die je als zzp’er verder helpen bij het minimaliseren van het risico op fouten en lage kwaliteit.

CRM-software

Als starter is het noodzakelijk om klantrelaties op te bouwen en te onderhouden. Op het moment dat het aantal relaties enorm hoog wordt, zal het lastiger worden om al deze relaties goed te onderhouden. Dat terwijl veel relaties wellicht toe zijn aan een contactmoment waar je eventueel weer nieuwe business uit haalt. Vanuit dat perspectief adviseren wij dat het absoluut de moeite waard is om als zzp’er voor een CRM-pakket te kiezen. De kosten van een CRM-pakket betalen zich volledig terug wanneer je de relaties beter zal onderhouden.

Boekhoudsoftware

Naast het onderhouden van relaties is het ook belangrijk dat de administratie en de boekhouding op orde is. Omdat een externe boekhouder voor veel zzp’ers nog veel te duur is, adviseren wij om te kiezen voor een online boekhoudpakket, zoals e-Boekhouden.nl.

Urenregistratie en facturatiesoftware

Niet te vergeten valt natuurlijk de urenregistratie en de uiteindelijke facturatie. Zonder facturatie geen inkomsten en zonder inkomsten geen business! Echter zijn er inmiddels zoveel aanbieders in Nederland aanwezig op het gebied van facturatiesoftware en/of apps dat je het beste zelf via internet kunt vergelijken welke software het meeste aansluit op jouw wensen. Omdat er zoveel opties zijn kan het zomaar zijn dat het pakket dat wij als ‘beste’ zien, absoluut niet ideaal is voor jou en jouw business. Vergelijk deze softwarepakketten dus zelf via verschillende vergelijkingssites.

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Is jouw bedrijf beschermt tegen online criminaliteit?
Hoe maak ik mijn website beter vindbaar? Wij geven een aantal tips!
Social media strategie, hoe zit dat?
Klantcontact in 2019: Mens of bot?
Infographic: Doe meer met je website (7 tips)

Reacties

Profiel foto

{{c.UserName}}
@{{c.InResponseTo}}

{{c.PostedOn}}

Reageer

Reactie plaatsen

Reactie wijzigenAnnuleren
{{error}}

Reactie plaatsen


{{error}}

Reacties plaatsen is uitgeschakeld

Auteur

Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit blog