Deel dit blog
ZZP-Forum

Steeds meer zzp’ers 50-plus

14 december 2016   1107 keer gelezen  Ondernemen

50-plus zzp'er

Meer dan 200.000 50-plussers hebben gedwongen geen baan. Ondanks verschillende initiatieven blijft de werkloosheid onder deze groep hoog. Vandaar dat steeds meer 50-plussers kiezen voor ondernemerschap.

Uit noodzaak geboren

Het aantal 50-plussers met een eigen bedrijf steeg dit jaar flink: van 28% naar 37%. Het vertrouwen in hun bedrijf steeg ook, van 45% naar 54%. Het lijkt er dus op dat veel 50+zzp’ers gemotiveerde ondernemers zijn. Het idee dat zij uit noodzaak zzp’er worden lijkt dus niet waar.

Jong genoeg

Nu mensen steeds ouder worden en de AOW-leeftijd langzaam steeds hoger wordt is iemand van 50 helemaal geen oud persoon. Je kunt dus prima als 50-plusser nog voor jezelf beginnen en in een paar jaar een succesvol bedrijf starten. Bovendien hebben 50-plussers veel ervaring en een groot netwerk, dat alleen maar helpt bij het opstarten van hun bedrijf. Het kan een mooie manier zijn om tot aan je pensioen aan het werk te blijven.

Minder risico

Voor bedrijven is het ook prettig dat 50-plussers voor zichzelf beginnen. Bedrijven willen oudere werknemers liever geen (vast) contract geven, omdat een werknemer meer risico met zich meebrengt. Een oudere werknemer is vatbaarder voor ziektes en wordt eerder arbeidsongeschikt. Met het inhuren van een zzp’er loopt een bedrijf een stuk minder risico. Zo kan een bedrijf toch een ervaren kracht inhuren, zonder dat deze in vaste dienst hoeft te komen. Zo snijdt het mes aan twee kanten. De 50-plusser kan blijven werken en bedrijven kunnen ervaren mensen blijven inhuren.

Dit blog is geschreven in samenwerking met Ondernemen & Internet

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Waarom (online) boekhouden?
Coronaregels vanaf 25 februari
Voordelen van voor jezelf werken
Hoe omgaan met stress?
Voorbelasting, wat is het?

Reacties

Profiel foto

{{c.UserName}}
@{{c.InResponseTo}}

{{c.PostedOn}}

Reageer

Reactie plaatsen

Reactie wijzigenAnnuleren
{{error}}

Reactie plaatsen


{{error}}

Reacties plaatsen is uitgeschakeld

Auteur

Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit blog