Verzekeringen
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel deze pagina

Bedrijfsstagnatieverzekering: is dat nodig?

Bedrijfsstagnatieverzekering, nodig voor zzp'ers?

Ben je al bekend met de bedrijfsstagnatieverzekering? Weet je wat het inhoudt? En waarom ondernemers ervoor kiezen deze verzekering af te sluiten? Lees het hieronder en bedenk of deze verzekering relevant is voor jouw onderneming.

Wat is een bedrijfsstagnatieverzekering?

Het komt (te) vaak voor dat gedreven ondernemers failliet gaan na een grote schade. En dan gaan ze failliet door de indirecte schade.Het is in dat geval de stilstand die de onderneming kapot heeft gemaakt. Het heeft tijd nodig om een onderneming opnieuw op te bouwen. Een bedrijfsstagnatieverzekering keert een vergoeding uit voor het wegvallen van de brutowinst. En dat heb je nodig. Want je inkomsten komen te vervallen, maar een groot deel van je vaste lasten blijven wel gewoon doorgaan.

Wat is er wel en niet verzekerd?

Je ontvangt met deze verzekering dus een vergoeding als je brutowinst door omstandigheden (tijdelijk) daalt. De vergoeding krijg je op het moment van herstellen. De herstelfase is de periode die nodig is om de schade te herstellen. En om eventueel vergunningen aan te vragen om je pand te verbouwen of herbouwen. Naast de vergoeding in de herstelperiode ontvang je een vergoeding voor de extra kosten die je maakt om je bedrijfsactiviteiten weer op te pakken.

De bedrijfsstagnatieverzekering vergoedt alleen de daling in je omzet als deze terug te leiden is naar de schade die je hebt geleden. Als het dus niet duidelijk is dat je omzetdaling te maken heeft met de schade, keert de verzekering niets uit. Ook vergoedt de bedrijfsstagnatieverzekering geen schade door een natuurramp, het uitvallen van een energiebron, of neerslagschade door slecht onderhoud.

Is deze verzekering voor mij geschikt?

Dat is uiteraard een afweging die je zelf moet maken. Neem in je overweging mee hoeveel financiële reserve je zelf hebt om de klappen van de stilstand op te vangen. Breng ook voor jezelf in kaart of er omwonenden zijn die eventueel bezwaar zouden kunnen indienen tegen plannen om je bedrijf te herbouwen.

Goed nieuws: je kunt ook zelf je risico verkleinen

  1. Heb je een plat dak? Zorg ervoor dat de dakgoten en dakbedekking regelmatig gecontroleerd worden.

  2. Zorg ervoor dat er geen materialen tegen de gevel staan.

  3. Laat je elektrische installaties regelmatig keuren door bevoegde professionals.

  4. Markeer en registreer je materialen. Hierdoor zijn ze minder aantrekkelijk en voorkom je de kans op diefstal.

Terug naar het overzicht