Deel dit nieuws

PvdA: collectief minimumtarief voor zzp’ers

25 oktober 2016  

PvdA wil zzp'ers onderling prijsafspraken laten maken

De Partij van de Arbeid wil dat zzp’ers collectief mogen onderhandelen over minimumtarieven. Daarnaast wil de partij dat er een arbeidsongeschiktheidsverzekering komt die deels door de opdrachtgevers wordt betaald. Dat staat in het verkiezingsprogramma van de partij.

Eerlijke concurrentie

Er moet een eerlijkere concurrentie komen tussen vast en flexibel werk. Een vast contract moet volgens de plannen van de PvdA aantrekkelijker worden. Nu is het bovendien nog verboden om als zzp’er collectieve afspraken te maken over prijzen. Hier moet verandering in komen. Door het maken van collectieve prijsafspraken wil de PvdA de concurrentie tegengaan en zo de prijzen hoog houden.

Pensioen

Nu is het nog zo dat ondernemers zelf mogen beslissen over hun pensioen. Wil je niet sparen voor later is dat jouw beslissing. De Partij van de Arbeid wil dat iedereen gaat meesparen in het pensioenstelsel, dus ook zzp’ers.

Arbeidsongeschiktheid

Ook moet er volgens de PvdA een collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering komen en de startersaftrek langzaam afbouwen. In de plaats van de startersaftrek moet een aannamebonus komen. 

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Coronasteunmaatregelen gestopt, wat nu?
Nieuwe coronamaatregelen op komst
Nieuws na persconferentie 14 september 2021
Schadevergoeding voor gedupeerde Limburgers
Doe voor 31 juli je btw-aangifte!

Bericht: "Wil je niet sparen voor later is dat jouw beslissing."<br><br>Wat een lachertje. Als je WEL spaart ben je nog steeds de klos.<br><br>Laat ze eerst eens wat doen aan een werkelijke (!) bescherming van de oudedagsreserve in vorm van lijfrente en dergelijke, de zogenaamde derde pijler.<br>Want in de praktijk betekent het nog steeds dat een ZZP-er bij werkloosheid zijn hele oudedagsreserve op kan eten dit ondanks de met veel gejuich ontvangen Participatiewet (zie artikel 15). Via allerlei geniepige extra regeltjes neemt de gemeente je toch te grazen. Koop goud en begraaf het in je tuin of iets dergelijk. Maar spaar onzichtbaar voor de staat.<br><br>Wat de PvdA graag wil is dat jij op zo'n manier spaart dat zij er altijd met hun tengeltjes aan kunnen zitten. Daar komt het op neer.

Geplaast door: Berenhout

Datum en tijd: 10/27/2016 18:54:51

Reacties

Profiel foto

{{c.UserName}}
@{{c.InResponseTo}}

{{c.PostedOn}}

Reageer

Reactie plaatsen

Reactie wijzigen



Annuleren
{{error}}

Reactie plaatsen


{{error}}

Reacties plaatsen is uitgeschakeld

Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit nieuws