Deel dit nieuws

ZZP Nederland: Stop belemmering ondernemer

4 november 2016  

Belemmering zzp'ers

Volgens Stichting ZZP Nederland wordt het ondernemerschap in Nederland belemmert. Vooral de PvdA wil minder ondernemers, zo gaf Asscher vorige week al aan. De Partij van de Arbeid wil zzp’ers “beschermen” met verplichte verzekeringen, pensioen en minimumtarieven.

De VVD zegt juist meer voor de ondernemers te willen doen. Zo staat in het verkiezingsprogramma van de VVD de oproep voor de Belastingdienst om zzp’ers en andere ondernemers niet te belemmeren. Maarten Post, voorzitter van Stichting ZZP Nederland: “Die oproep staat in schril contrast met de DBA-praktijk van dit moment. In de uitvoering van de DBA door de Belastingdienst blijkt na een half jaar, dat veel opdrachtgevers geen zekerheid ervaren en daarom niet langer in zee willen met zelfstandigen. Het effect daarvan is afbraak van het ondernemerschap en dat dreigt de oproep in het VVD-programma nu al ongeloofwaardig te maken.”

Petitie

De stichting ZZP Nederland ziet dat het ondernemerschap steeds meer bedreigd wordt in Nederland en heeft daarom een actie in het leven geroepen. “Op dit moment verliezen zelfstandigen opdrachten als gevolg van de uitvoering van de DBA door de Belastingdienst”, zegt directeur Frank Alfrink. “Dat moet worden gestopt. Wij hebben daarbij de steun van alle zelfstandigen nodig.” Mensen kunnen de petitie tekenen op de website van ZZP Nederland. 

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Coronasteunmaatregelen gestopt, wat nu?
Reizen en corona, hoe zit dat?
Vanaf 1 juli 2021 veranderen er wetten en regels voor zzp’ers
Meer regels voor flexwerk
Corona-steunpakketten met drie maanden verlengd, wat betekent dit?

Reacties

Profiel foto

{{c.UserName}}
@{{c.InResponseTo}}

{{c.PostedOn}}

Reageer

Reactie plaatsen

Reactie wijzigen



Annuleren
{{error}}

Reactie plaatsen


{{error}}

Reacties plaatsen is uitgeschakeld

Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit nieuws