Deel dit nieuws

Trump succesvol zakenman?

10 november 2016  

Donald Trump

Wat niet ging gebeuren, gebeurde toch. Donald Trump is president van de Verenigde Staten. Het volgende succesvolle hoofdstuk in het leven van Trump. Maar hoe succesvol is dit verhaal nu eigenlijk?

Goede basis

Het hebben van een goede basis is een van de factoren voor een succesvolle ondernemer. Trump is begonnen in het vastgoedbedrijf van zijn vader. In de jaren 60 werkte hij al aan een project van ruim 5 miljoen dollar. Het is dus niet zo dat Trump een bedrijf vanaf de grond moest oprichten. Donald’s vader Fred was echter een zuinige man die zich richtte op sociale woningbouw. Donald wilde echter meer luxe: hoge torens en luxe hotels en kantoren.

Reclame

Donald Trump wist als geen ander dat reclame erg belangrijk kan zijn. Hij wilde dat iedereen zijn naam wist. Zo liet hij een vliegtuig boven New York vliegen met de naam Trump erop. Zijn grote projecten kregen de naam Trump (zoals Trump Tower en Trump Hotel). Ook als er over hem geroddeld werd vond Trump het goed.

Karakter Trump

Door zijn militaire opleiding (hij werd op zijn 13e naar een strenge militaire school gestuurd) leerde Trump discipline en doorzettingsvermogen. Zijn karakter, ook zakelijk – keihard, risico’s nemen, vol op de aanval, werd op de militaire kostschool gevormd.

Hoe succesvol is Trump nu eigenlijk?

Over zijn vermogen gaan veel verhalen rond. Het magazine Forbes schat zijn vermogen op 4,5 miljard dollar, waarmee hij 121e staat op de lijst van rijkste Amerikanen. Trump zelf zegt dat hij meer dan 10 miljard dollar heeft. Maar nog steeds heeft hij geen openheid gegeven over zijn financiële administratie.

Hij schijnt meerdere keren bijna failliet te zijn geweest, zowel persoonlijk als zakelijk. Daarnaast staan grote successen op zijn naam. Restaurants, hotels golfbanen, maar ook Trump wodka (alweer failliet) en Trump waterflesjes. Hoe het nu écht zit weet niemand, omdat er dus zoveel over hem gezegd en geschreven wordt. Iets wat hij zelf altijd geweldig heeft gevonden: “Zolang er maar over je gepraat wordt”.

Failliet of niet? Zo vaak al afgeserveerd en elke keer won hij toch weer. Je kunt zeggen wat je wil, hij is er nog steeds. Sterker nog, hij is de nieuwe Amerikaanse president. Hoe succesvol wil je het hebben?

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Bitcoin sinds half mei meer waard
Vanaf 1 juli 2021 veranderen er wetten en regels voor zzp’ers
Onbetaalde inwerkperiode, doe jij dat?
Jonge vrouwen werken minder dan mannen
Boekhouden, in Excel of online?

Reacties

Profiel foto

{{c.UserName}}
@{{c.InResponseTo}}

{{c.PostedOn}}

Reageer

Reactie plaatsen

Reactie wijzigenAnnuleren
{{error}}

Reactie plaatsen


{{error}}

Reacties plaatsen is uitgeschakeld

Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit nieuws