Deel dit nieuws

Heb je een bedrijfsrestaurant? Stimuleer gezond eten!

21 februari 2018  

Werknemers gaan eerder gezond eten als je je bedrijfsrestaurant anders inricht. Het aanbod gezond voedsel én de plek waar je het voedsel aanbiedt heeft veel invloed op het eetpatroon van je werknemers. Dit blijkt uit onderzoek van Liesbeth Velema van de Vrije Universiteit.

Uit het onderzoek bleek dat er meer fruit en gezond brood wordt verkocht bij restaurants die gezonder zijn ingericht. Bij de bedrijfsrestaurants die eerst gezond eten aanbieden en pas op het einde de ongezondere snacks wordt meer gezond voedsel gekozen. Als je gezond eten dus meer vooraan legt, wordt het eerder gekocht.

Daarnaast is het ook dat hoe meer gezond eten je aanbiedt, hoe meer je verkoopt. In restaurants waar in verhouding veel gefrituurd eten wordt aangeboden, wordt meer ongezond eten verkocht. Als er meer keuze is aan gezond eten is (zoals magere kaas en volkoren brood), wordt dit ook meer gegeten door het personeel.

Het complete onderzoeksrapport wordt vandaag gepubliceerd. 

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Personeelskrapte in de bouw weer op oude niveau
In september daalde de werkloosheid
Minder mensen starten een bedrijf
Te kort aan personeel leidt tot hogere lonen
Meer regels voor flexwerk

Reacties

Profiel foto

{{c.UserName}}
@{{c.InResponseTo}}

{{c.PostedOn}}

Reageer

Reactie plaatsen

Reactie wijzigen



Annuleren
{{error}}

Reactie plaatsen


{{error}}

Reacties plaatsen is uitgeschakeld

Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit nieuws