Deel dit nieuws

ZZP Nederland: ‘Neem zzp’ers weer aan’

18 september 2018  

Stichting ZZP Nederland roept bouwbedrijven op om 50plus-bouwvakkers, die tijdens de crisis werden ontslagen en als zzp’er aan de slag gingen, weer in dienst te nemen.

De financiële crisis was heel goed te merken in de bouwsector. Veel bouwbedrijven gingen failliet en veel bouwvakkers verloren hun baan. Een deel van deze werklozen gingen noodgedwongen als zzp’er aan de slag.

Geen AOV

Er zijn zo’n 100 duizend zzp’ers in de bouw. Meer dan 90% hiervan profiteert van de bloeiende economie en de groei in de bouwsector. Maar er is een kleine groep zzp’ers die niet zo succesvol is. Dit zijn vooral 55plussers die noodgedwongen als zzp’er werken. Ze zijn tijdens de crisis ontslagen en werken vaak tegen (te) lage tarieven. Ook kunnen ze geen arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) afsluiten, omdat ze voor de verzekeraars een te hoog risico zijn.

Geen pensioen

Deze groep zzp’ers verdient bovendien te weinig om te sparen voor hun pensioen. Zeker nu het weer goed gaat met de bouwsector kunnen deze zzp’ers weer in dienst worden genomen. Stichting ZZP Nederland roept daarom bouwbedrijven op om deze oudere bouwvakkers weer een vaste baan aan te bieden. Zo zijn zij verzekerd tegen ziekte of arbeidsongeschiktheid én kunnen ze weer pensioen opbouwen.

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Personeelskrapte in de bouw weer op oude niveau
In september daalde de werkloosheid
Minder mensen starten een bedrijf
Meer regels voor flexwerk
Zwangere zzp’ers nemen veel minder verlof
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit nieuws