Deel dit nieuws

Consumentenbond: Winkels blijven nep-aanbiedingen doen

24 september 2018  

Veel winkels  doen volgens de Consumentenbond nog steeds nep-aanbiedingen. Zo worden er grote kortingen beloofd, of is er een andere “van-prijs”.

Vooral bij webwinkels

De Consumentenbond deed onderzoek naar nep-aanbiedingen bij 65 winkels. Vooral bij webwinkels gaat het fout. Bij 26 van de 40 webshops was er veel minder voordeel dan dat er gezegd werd. Wehkamp zei bijvoorbeeld dat een stofzuiger was afgeprijsd van € 399,- naar € 199,-. Alleen die stofzuiger kostte normaal tussen de € 222,- en € 299,-. Je krijgt dus helemaal geen 200 euro korting op dat product.

Drogisterijen

Ook drogisterijen doen regelmatig nep-aanbiedingen. Een elektrische tandenborstel wordt door de Kruidvat aangeboden van € 99,99 voor € 59,99. Maar dit product kostte al een half jaar maar € 59,95 én was zelfs al eerder in de aanbieding, voor € 49,95. Van korting is bij deze tandenborstel dus helemaal geen sprake, terwijl je denkt dat je maar liefst 40% korting krijgt.

Het misleiden van consumenten op deze manier is tegen de wet. De winkels hebben beloofd om dit aan te passen, al waren er verschillende winkels de vorige keer ook al op de vingers getikt. 

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Coronasteunmaatregelen gestopt, wat nu?
Nieuwe coronamaatregelen op komst
Nieuws na persconferentie 14 september 2021
Schadevergoeding voor gedupeerde Limburgers
Doe voor 31 juli je btw-aangifte!
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit nieuws