Deel dit nieuws

Steeds meer gemeentes willen stop op zzp-thuiskappers

15 augustus 2019  

Gemeentes willen een stop op zzp-thuiskappers. Er zijn op dit moment 7 gemeentes waar zzp’ers geen kapsalon aan huis meer mogen starten, waaronder Dronten en Urk. De kappersorganisatie ANKO is blij met deze verandering.

De zzp-thuiskappers zouden zorgen voor verkeerde concurrentie. Kapsalons moeten zich aan verschillende regels houden, zoals het werken met chemische producten. Maar een grotere salon moet ook grotere investeringen doen en kosten maken, die een thuiskapper niet hoeft. Ook worden deze zzp-kappers zelden gecontroleerd.

Een ander punt is dat kapsalons vaak werken met medewerkers en stagiaires. Een thuiskapper heeft geen stagiaires, zodat het voor scholieren van de kappersopleiding steeds moeilijker is om in een salon mee te draaien. De ANKO wil daarom een verbod op nieuwe zzp-kapsalons.

Verschillende gemeentes hebben nu dus al stop op zzp-kappers ingesteld. Ondernemersorganisatie ZZP Nederland is hier fel op tegen. “Wij roepen gemeentebesturen op om af te zien van deze onrechtvaardige handelswijze, die het ondernemerschap in de gemeente beperkt“, zegt voorzitter Maarten Post.

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Coronasteunmaatregelen gestopt, wat nu?
Nieuwe coronamaatregelen op komst
Nieuws na persconferentie 14 september 2021
Schadevergoeding voor gedupeerde Limburgers
Doe voor 31 juli je btw-aangifte!
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit nieuws