Het doel van de overheid om meer vrouwen op handelsmissie te krijgen lijkt te lukken. Het aandeel vrouwelijke ondernemers is zelfs verdubbeld.

Lees verder »

Volgens Stichting ZZP Nederland wordt het ondernemerschap in Nederland belemmert. Vooral de PvdA wil minder ondernemers, zo gaf Asscher vorige week al aan.

Lees verder »

Digitale inbraken kosten mkb-bedrijven naar schatting € 78.700 per keer en grote bedrijven zo’n € 783.000. Dit blijkt uit een onderzoek van B2B International.

Lees verder »

EVO en Fenedex, ondernemersorganisaties voor handels- en productiebedrijven willen dat de gemeenten stoppen met het uitdelen van boetes, totdat de compensatieregeling er is.

Lees verder »

Er wordt steeds meer gepraat over flexibele werktijden en in Zweden worden proeven gedaan met een 6-urige werkdag.

Lees verder »

Volgens onderzoek van het CPB zijn steeds minder zzp’ers niet of niet goed verzekerd. Vooral verzekeringen tegen werkloosheid, ziekte en arbeidsongeschiktheid.

Lees verder »

Het eerste half jaar van 2016 is het aantal zzp’ers weer toegenomen, maar de stijging neemt wel af. De afgelopen 10 jaar kwamen er 44,8% meer zzp’ers bij.

Lees verder »

Nederlandse bedrijven betalen hun klanten nog steeds slecht. Gemiddeld wordt er na 40,9 dagen betaald. Het betaalgedrag van bedrijven is dus niet verbeterd.

Lees verder »

De huuraftrek voor zzp’ers wordt alweer afgeschaft. Staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën heeft besloten de maatregel weer in te trekken.

Lees verder »

De PvdA wil volgens het verkiezingsprogramma dat zzp’ers onderling prijsafspraken mogen maken en dat er een collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering komt.

Lees verder »
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.