Deel dit blog
ZZP-Forum

Hoe zit het met jouw beeldschermtijd?

17 juli 2019   880 keer gelezen  Lifestyle, Inspiratie, Veiligheid

Zit jij veel achter een beeldscherm? Weet je wel dat dit niet goed voor je is? Probeer daarom niet te vaak en te veel achter je computer, laptop of tablet te zitten.

Te lang en te veel achter een beeldscherm zitten kan volgens onderzoek van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zorgen voor verschillende gezondheidsrisico’s. Niet alleen komen oog-, nek en schouderklachten vaak voor, maar ook bijvoorbeeld stress. Zeker nu er steeds vaker achter een laptop wordt gewerkt, die eigenlijk niet bedoeld is om er lang achter te zitten, krijgen steeds meer mensen dergelijke klachten.

Zitten

Lang zitten is sowieso niet goed. Te veel zitten is heel slecht voor je. Drie jaar geleden is er onderzoek gedaan naar zittend werk en daaruit bleek dat Nederland koploper in Europa qua zitten is. Vooral jongeren zitten te lang, ruim 10 uur gemiddeld per dag!

Zet een wekkertje

Probeer ieder half uur even achter de computer weg te gaan. Lukt je dit niet zomaar, zet dan een wekker op je telefoon. Rek je even uit, loop een stukje, ga wat drinken pakken. Sta in ieder geval eventjes op.

Laptop en telefoon

Probeer ook zo weinig mogelijk lang achterelkaar achter een laptop te zitten. Ook langdurig op je mobiel kijken is echt niet goed voor je. Eigenlijk moet je maar maximaal 4 uur per dacht achter een scherm zitten. Haal jij dat? Of zit je er ook ver overheen? Bedenk je dan wel dat je moeilijk afkomt van de klachten die je ervan kunt krijgen.

Bewegen

Ga dus, als het even kan, achter je scherm weg. En ga dan niet voor de tv zitten, want dan zit je wéér. Ga wat doen, al is het maar een wandeling of een stukje fietsen.

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Wat is de juiste werkhouding?
Aan tafel! Eten is belangrijk.
Hoe doe jij je boekhouding?
Hoera! Je bent ondernemer!
E.H.B.T, Eerste Hulp Bij Thuiswerken (met kids!)
Auteur

Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit blog