Deel dit blog
ZZP-Forum

Hoe doe jij je boekhouding?

31 maart 2021   800 keer gelezen  Ondernemen, Inspiratie, Veiligheid

Start je met ondernemen dan mag een overzichtelijke boekhouding niet ontbreken. Sterker nog, het bijhouden van een boekhouding is verplicht. Met een boekhouding hou je bovendien in de gaten hoe je onderneming er financieel voor staat. Moet je bijsturen op bepaalde cijfers, zijn er bedrijfskosten die opvallend hoog zijn of zit je juist op de goede weg?

Boekhouden kan op heel veel verschillende manieren. Zo kun je je boekhouding bijhouden op papier, in een Excel-bestand, in Word of met een online boekhoudprogramma. Met een online boekhoudprogramma kun je áltijd en óveral je boekhouding doen, zolang je maar verbonden bent met internet.

Boekhoud jij al in de cloud?

Ga je online boekhouden via bijvoorbeeld e-Boekhouden.nl, dan staat jouw boekhouding veilig in de cloud. Dit betekent dat je gebruikmaakt van software die draait op een externe server. Het programma wordt dus niet op jouw computer geïnstalleerd. Het voordeel hiervan is, dat je op elk moment van de dag en op elke plaats kunt inloggen op je boekhouding en toegang hebt tot jouw gegevens. Alles staat op een plek, waardoor je snel iets kunt opzoeken en regelen. Die ordners en losse vellen papier zijn verleden tijd!

Back-up

Boekhouden in de cloud is niet alleen goed voor het inzicht in je cijfers. Het is ook nog eens heel erg veilig. De cloud zorgt namelijk ook voor een goede back-up. Werk je niet in de cloud, dan staat je boekhouding vaak opgeslagen op je computer. Als je geen back-up maakt van je gegevens en je computer crasht, ben je heel je boekhouding kwijt. Dit kan grote gevolgen hebben voor je financiële administratie. Je verliest bijvoorbeeld belangrijke data of bent documenten kwijt. Dit wil je echt niet.

Gelukkig maakt e-Boekhouden.nl elke 10 minuten een back-up van jouw gegevens. Zo raak jij nooit iets kwijt én hoef je zelf niet te denken aan een back-up. Meer weten over boekhouden in de cloud? Wij hebben hier alle voordelen voor je op een rijtje gezet.

Aan de slag!

Ga jij ook starten met online boekhouden in de cloud, probeer e-Boekhouden.nl dan nu gratis en vrijblijvend uit. Je hebt altijd en overal toegang tot je gegevens en je kunt een beroep doen op de deskundige helpdesk. Wist je dat je zelfs heel eenvoudig meerdere gebruikers aanmaakt? Zo kun je met meerdere mensen in één boekhouding werken. Handig wanneer jij je boekhouding wilt laten controleren door bijvoorbeeld je boekhouder.

Waar wacht je nog op? Ga aan de slag en ontdek hoe gemakkelijk online boekhouden in de cloud is.

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Wat is de juiste werkhouding?
Blijf jezelf ontwikkelen zzp’er! (2)
Wat zijn jouw goede voornemers zzp’er?
Gaat die opdracht weer aan je voorbij
Prinsjesdag 2021
Auteur

Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit blog