Deel dit blog
ZZP-Forum

Wat een bloedhitte!

24 juli 2019   1041 keer gelezen  Ondernemen, Inspiratie

Wat een bloedhitte!

Deze week tikken we zomaar de 40 graden aan. Dat betekent dat we weer lekker op z’n Hollands kunnen klagen over de hitte. Wij hebben een aantal tips om deze warme dagen het hoofd koel te houden!

Las een tropenrooster in

Geen zin om op het heetst van de dag volop in de zon te staan ploeteren? Werk dan volgens het tropenrooster en start vroeg in de ochtend, zodat je op tijd kunt ophouden. Of houd tussen de middag even een siësta!

Pauze

Neem wat vaker pauze. Zijn er werkzaamheden die écht niet te doen zijn met zo’n warm weer? Stel het dan gewoon even uit. Volgende week regent het waarschijnlijk weer.

Verkoeling

Zorg voor voldoende verkoeling. Een ventilator of airco is erg prettig voor binnen, al heb je daar buiten natuurlijk niet zoveel aan.

Bescherm jezelf!

Probeer zoveel mogelijk in de schaduw te werken en draag bijvoorbeeld een pet om oververhitting te voorkomen. Daarnaast is het verstandig om jezelf goed in te smeren, zodat je niet levend verbrandt.

Veel drinken

Het is erg belangrijk om goed te blijven drinken. Door de warmte ga je meer zweten en dat vocht moet je blijven aanvullen om uitdroging te voorkomen. Het beste kun je lauwwarme thee drinken. IJskoud water zorgt er namelijk voor dat de je lichaamstemperatuur stijgt, waardoor je het weer warmer krijgt.

Vergeet de kledingvoorschriften

Bij een te warme temperatuur mag je best een keer de kledingvoorschriften negeren. Trek iets luchtigs aan en het liefst kleren in een lichte kleur. Hoe donkerder de kleur, hoe warmer het zal zijn. Ook is het fijn om open schoenen te dragen, zoals sandalen of slippers.

Voetenbadje

Je voeten zijn net kleine warmteregelaars. Bij koud weer trek je sokken aan en krijg je het warmer en bij warm weer dompel je ze in koud water en zorgen ze ervoor dat je lichaamstemperatuur afkoelt.

Maak je niet te druk

Hoe drukker jij je maakt over de hitte, hoe warmer het zal zijn. Wind je dus niet zo op en geniet van het feit dat het een keer lekker weer is!

Boven de 25 graden neemt de productiviteit af met 2% per graad. Tegelijkertijd neemt ook het concentratievermogen af, wat gevaarlijk kan zijn als je bijvoorbeeld veel onderweg bent. Soms is het bij extreme hitte daarom beter om niet te werken en een duik te nemen in het zwembad! Welke maatregelen tref jij?

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Blijf jezelf ontwikkelen zzp’er! (2)
Wat zijn jouw goede voornemers zzp’er?
Gaat die opdracht weer aan je voorbij
Prinsjesdag 2021
Een beetje inspiratieloos?
Auteur

Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit blog