Deel dit blog
ZZP-Forum

Aan de slag als zzp'er of toch niet?

26 augustus 2021   2555 keer gelezen  Starten, Inspiratie

Aan de slag als zzp'er?

De vakanties zijn helaas weer bijna voorbij. Misschien ben je wel weggeweest of heb je de vakantie in eigen land doorgebracht.

Een vakantieperiode geeft je rust om eens na te denken over je huidige (werk)situatie. Overweeg jij wel eens om voor jezelf te starten, maar ben je hier misschien nog niet helemaal uit? Zet de volgende zaken dan eens voor jezelf op een rijtje:

De voor- en nadelen van je huidige baan

Zet eens wat op papier over je huidige werksituatie. Wat zijn bijvoorbeeld de voor- en nadelen van jouw huidige baan, mis je verantwoordelijkheid of misschien wel uitdaging? Vind je de werkzaamheden die je doet nog wel leuk, is de werksfeer prettig, heb je leuke collega’s, hoe is de lunch geregeld? Hoe is je energielevel aan het einde van een lange werkdag? Heb je nog zin om te gaan sporten of lig je uitgeteld op de bank?

Beantwoord deze vragen eens. Pak een A4’tje en zet aan de linkerkant de voordelen en aan de rechterkant de nadelen. Voilà, je hebt in een keer overzicht hoe jij tegen je huidige situatie aankijkt.

De ideale werksituatie

Je hebt vast wel eens gefantaseerd over je ideale werksituatie. Hoe ziet die er dan bij jou uit? Hou je van veel vrijheid, zelf keuzes maken of werk je liever op vaste tijden en in teamverband? Zet ook dit eens op papier.

Geloof in je eigen kwaliteiten

Je hebt nu de huidige en meest ideale situatie voor jezelf geschetst. Dan wordt het nu tijd om naar je kwaliteiten te kijken. Wat zijn jouw persoonlijke kwaliteiten (denk aan empathie, doorzettingsvermogen) en wat zijn jouw zakelijke kwaliteiten (denk aan onderhandelen, presenteren)? Ontdek waar jouw kracht ligt en doe er je voordeel mee door dit in je analyse te verwerken. Focus je vooral op je sterke kwaliteiten.

Doe de ondernemerstest

Komt er uit je lijstje dat je helemaal niet gelukkig bent in je huidige baan? Dan is het misschien tijd om voor jezelf te beginnen. Met deze ondernemerstest kom je erachter of het ondernemerschap bij je past. De test duurt maar 5 minuten, dus zeker de moeite waard om eens te proberen.

En dan nu?

Hopelijk heeft deze blog je meer inzicht gegeven. Ben je na de bovenstaande tips overtuigd om een carrièreswitch te maken en voor jezelf te beginnen, maar weet je niet waar je moet starten? Lees dan ook eens de volgende blogs:

Tot slot

Kom je erachter dat je best goed zit bij je huidige werkgever? Maar heb je toch wat knelpunten ontdekt. Bedenk dan hoe je van deze nadelige punten positieve punten kunt maken, alles is bespreekbaar! Veel succes.

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Hoera! Je bent ondernemer!
Video inzetten voor crowdfunding
Ondernemen met je beste vriend. Let hier op!
Parttime ondernemen: hoe doe je dat?
Ik word zzp'er! Maar wat ga ik doen?
Auteur

Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit blog