Deel dit blog
ZZP-Forum

Zzp'er worden of toch niet?

10 september 2019   484 keer gelezen  Starten, Inspiratie

De zomervakantie in ons land is officieel voorbij. Een paar weken geleden lag jij waarschijnlijk nog met je cocktail op een strandbedje in de zon en nu zit je alweer met je kop koffie aan je bureau. De vakantie geeft mensen rust om na te denken over hun werk. Overweeg jij om voor jezelf te beginnen, maar ben je hier nog niet helemaal uit? Zet dan voor jezelf een aantal dingen op een rij.

Huidige situatie

Kijk goed naar je huidige situatie. Ga bij jezelf na wat de voor- en nadelen zijn van jouw huidige baan en zet deze op papier. Misschien vind je de werksfeer prettig, heb je leuke collega’s en zijn de lunches top. Maar tegelijkertijd word je uitgeput door de hoge werkdruk, wil je meer verantwoordelijkheden en mis je dagelijks de uitdaging. Zet aan de linkerkant de voordelen en aan de rechterkant de nadelen op papier. Zo kun je deze factoren gemakkelijk vergelijken.

Ideale situatie

Je hebt vast wel eens gedroomd over je ideale werksituatie, maar hoe ziet jouw ideale werksituatie eruit? Wil je bijvoorbeeld veel vrijheid en zelf veel keuzes kunnen maken? Of werk je graag in vaste uren en in een team met collega’s? Zet die droom eens op papier!

Geloof in jezelf

Nu je de huidige en ideale situatie hebt geschetst, is het tijd om naar je kwaliteiten te kijken. Ga eens na wat jouw persoonlijke kwaliteiten en wat jouw zakelijke kwaliteiten zijn. Kijk waar jouw kracht ligt en doe er in de toekomst je voordeel mee. Focus je dus vooral op de kwaliteiten waar jij sterk in bent.

Doe de test

Via deze ondernemerstest kun je testen of je geschikt bent als ondernemer. De test duurt maximaal 5 minuten.

En nu?

We hopen dat deze blog je meer inzicht heeft gegeven in de toekomst. Ben je na de bovenstaande opdracht overtuigd om een carrièreswitch te maken en voor jezelf te beginnen, maar weet je niet waar je moet starten? Bekijk dan ook eens deze artikelen:

En tot slot: ben je er na deze opdracht achter gekomen dat je eigenlijk toch best goed zit bij je huidige werkgever? Bedenk dan hoe je van de nadelige punten positieve punten kunt maken, alles is bespreekbaar!

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Ondernemen met je beste vriend. Let hier op!
Parttime ondernemen: hoe doe je dat?
Ik word zzp'er! Maar wat ga ik doen?
Een bedrijfsnaam bedenken in 4 stappen - update
Begin een winkel, maar hoe?
Auteur

Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit blog