Deel dit blog
ZZP-Forum

5 Tips om integriteit te waarborgen

18 februari 2016   1951 keer gelezen  Lifestyle, Persoonlijkheid, Inspiratie

Tips om je integriteit te waarborgen

Ben eerlijk, authentiek, geef en ben betrokken. Kies voor een integere levensstijl en laat het alle aspecten van je dagelijks leven positief beïnvloeden. Integriteit heeft niet alleen betrekking tot het juiste doen en eerlijk zijn. Het betekent ook karakter ontwikkelen. Sterk zijn in tijden van crisis. Niemand kan integriteit van je afnemen.

1. Houd je aan je beloftes

Belofte maakt schuld. Het maken van een belofte is een keuze. Jij bent verantwoordelijk voor die belofte. Als je je beloftes niet nakomt, kunnen mensen niet op je rekenen. Je verliest hiermee geloofwaardigheid en respect. Ook raak je je eigen focus kwijt. Houd je dus aan je verplichtingen en doe dit ook op tijd. Laat verantwoordelijkheden niet verslonzen.

2. Ben open en eerlijk in al je uitingen

Wat je zegt moet je ook doen. Je moet achter je uitspraken staan en je daden moeten overeenkomen met je woorden. Mensen begrijpen dat sommige dingen helaas niet altijd haalbaar zijn. Communiceer hier eerlijk over. Geef op tijd aan als iets je niet gaat lukken of als je hulp nodig hebt. Jij bent ook maar een mens. Af en toe kwetsbaar zijn is niet erg. Maak daarom geen afspraken waarvan je vooraf weet dat je ze niet kan nakomen. Hiermee raak je uiteindelijk relaties en integriteit kwijt.

3. Ben jezelf online

Profileer jezelf op je website of social media niet anders dan dat je bent. En doe jezelf al helemaal niet beter voor dan dat je bent. Zorg ervoor dat klanten die je in lijvende lijve ontmoeten niet de indruk krijgen dat ze ineens met een heel ander persoon te maken hebben. Het is makkelijker om op het web extravert te zijn dan in ‘real life’. Zorg dat je hier een balans in vindt.

4. Raak geïnspireerd

Omring jezelf met mensen die je bewondert om hun integriteit. Dat kunnen mensen zijn die je kent, maar dat kunnen ook mensen zijn die verder van je afstaan. Ben actief bezig met het concept integriteit. Lees erover, bekijk motivatiespeeches, ga ermee aan de slag. Deze positieve inbreng resulteert in bewustzijn en dat leidt weer tot persoonlijke integriteit.

5. Ben eerlijk naar jezelf

Van alle leugens die we vertellen, zijn de leugens die we tegen ons zelf vertellen verreweg de gevaarlijkste. Ben daarom kritisch naar jezelf toe. Onderzoek je motieven. Praat niet goed wat je fout doet. Verzin geen excuses voor jezelf. Ben eerlijk.

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Aan tafel! Eten is belangrijk.
Denken als een ondernemer (infographic)
Fake it till you make it. En dat soort dingen.
Klaar voor de kerst?
Zzp-vakantie (2): Voordat je op vakantie gaat
Auteur

Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit blog