Deel dit blog
ZZP-Forum

Fake it till you make it. En dat soort dingen.

25 maart 2016   1311 keer gelezen  Lifestyle, Persoonlijkheid, Inspiratie

Fake it till you make it

Fake it till you make it. Dress for the job you want, not the one you have. En dat soort dingen. Neem het vooral niet te serieus. Máár stop niet met lezen. Want er zit wel iets in. Je staat nu misschien nog niet waar je wil staan in de toekomst. Je timmert aan de weg. Soms lijkt het succes dichtbij. Maar soms ook ver weg. En tot die tijd. Tot het moment dat je zo succesvol bent als je voor ogen hebt, kan je best al doen of je daar al bent. En is er een eindpunt in succes? Je viert een succes, behaalt je eerste doel, maar stelt jezelf daarna gewoon weer een nieuw doel.

Je bent een ondernemer. Je bent gemotiveerd. Gedreven. Je wil het. En je draagt het uit. Dat succes. Of het er nu al is of nog niet.

Fake it till you make it. Dus…

Het schijnt echt zo te werken. Dus zo stom is deze cliché-uitspraak nog niet. Want je draagt uit wat je voelt. Dus als jij voelt dat je er nog lang niet bent. Dan straal je dat ook uit. En dat resulteert erin dat je omgeving dat ook denkt en daardoor zullen mensen minder snel geneigd zijn zaken met je te doen. En dat wil je niet. Je wil juist dat mensen zaken met jou willen doen. Dus voel dat je het kan. Denk dat je het kan*. En draag het uit. Het werkt net zoals glimlachen. Glimlachen terwijl je niet blij bent, laat je toch beter voelen.

* Maar ga geen dingen doen die je niet kan. Want als je weet dat je iets niet kunt en je gaat denken dat je het wel kan, dan kan je het nog steeds niet. En bouw je een slechte reputatie op.

Dress for the job you want, not the one you have

Uiterlijk is niet het belangrijkste. Kwaliteit van werk gaat altijd boven hoe je eruit ziet. En als je in de bouw werkt, verschijn je natuurlijk niet in een maatpak. Er zijn talloze onderzoeken gedaan naar eerste indrukken. En daaruit blijkt elke keer weer dat de eerste twee minuten bepalend zijn. Je houding, je kleding, hoe je overkomt, dat is dus belangrijk. Ook al beschik je als startende ondernemer niet over een budget om een uitgebreide gaderobe aan zakelijke kleding aan te schaffen, is het toch verstandig om ervoor te zorgen dat je ook qua uiterlijk goed voor de dag komt. Zorg er in ieder geval voor dat je kleding kreukvrij is en je schoenen gepoetst zijn. En vlekken zijn uit den boze. En eigenlijk is tenminste één outfit waarin je je voelt als de meest succesvolle persoon ooit wel een pré.

Biografie

Dat klinkt misschien overdreven. Een biografie over jezelf schrijven, terwijl je nog niet staat waar je wil staan. Maar denk er eens over na. Hoe vaak google je mensen? Er wordt ook naar jou gezocht op internet. En jij kan zelf het beeld schetsen. Schrijf een korte biografie over jezelf. En licht dingen uit die jij belangrijk vindt. Daarmee geef jij vorm aan hoe anderen je gaan zien.

Successful people spend their time around other successful people

Dit betekent natuurlijk niet dat je je minder succesvolle zus links moet laten liggen. Of jarenlange vriendschappen met vrienden die op carrièregebied geen grootse ambities hebben, moet laten verwateren. Maar je kan in de tijd die je besteedt aan sociale contacten wel ruimte maken voor contacten die je inspireren en naar een hoger niveau tillen. Door jezelf te omgeven met mensen die je uitdagen, prikkelen en interessante discussies met je aan willen gaan, ontwikkel jij jezelf.

Dus…

Alle succesvolle mensen hebben ooit op een punt gestaan waar ze nog niet succesvol waren. Je bent niet van het een op het andere moment succesvol. Je groeit er naartoe. En tijdens die groei mag je best al uitstralen en uitdragen dat jij weet dat je ooit heel succesvol gaat zijn. 

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Aan tafel! Eten is belangrijk.
Denken als een ondernemer (infographic)
5 Tips om integriteit te waarborgen
Klaar voor de kerst?
Zzp-vakantie (2): Voordat je op vakantie gaat

Reacties

Profiel foto

{{c.UserName}}
@{{c.InResponseTo}}

{{c.PostedOn}}

Reageer

Reactie plaatsen

Reactie wijzigenAnnuleren
{{error}}

Reactie plaatsen


{{error}}

Reacties plaatsen is uitgeschakeld

Auteur

Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit blog