Deel dit blog
ZZP-Forum

Hoe bedank jij jouw opdrachtgevers in deze tijden?

16 december 2020   790 keer gelezen  Ondernemen, Inspiratie

Hoe bedank jij jouw opdrachtgevers in deze tijden?

Hoe bedank je jouw opdrachtgevers in een jaar waarin het vaker (beeld)bellen en digitaal meeten was dan werken op locatie?

Het is half december, we naderen de tijd van gezellige borrels en kerstuitjes. Normaal was dit hét moment voor een eindejaarsborrel met of bij je opdrachtgevers. Maar helaas zit dát er nu even niet in. Wat is er dan wel mogelijk en hoe sluiten we 2020 op een positieve manier af? Dat iedereen toe is aan een verzetje en wat gezelligheid is wel duidelijk. Wij geven je de tips.

Een digitale borrel mét dresscode

Organiseer een digitale borrel voor je opdrachtgevers. Stuur ze een uitnodiging met de datum, tijd en eventuele dresscode en vertel kort wat de bedoeling is.

Een digitale borrel is een mooi moment om je opdrachtgevers te bedanken voor de afgelopen tijd. Misschien zitten er ook wel mensen tussen die elkaar nog niet kennen. Organiseer dan een voorstel/netwerk-ronde. Je weet nooit wat voor leuke, nieuwe samenwerkingen hieruit komen.

Waar wacht je nog op? Ga je voor een chique borrel of eentje waarin iedereen in kersttrui verschijnt?
Tip: stuur je opdrachtgevers een borrelpakketje toe en sluit het jaar gezamenlijk af met een toost.

Je opdrachtgevers videobellen

Heb je niet zoveel opdrachtgevers maar wil je ze toch op een leuke manier bedanken? Plan dan een video-gesprek met ze in. Bedank ze tijdens het gesprek en heb het over de plannen voor 2021. Kom alvast met een mooi samenwerkingsvoorstel voor het nieuwe jaar.

Kerstcadeau

Ben je niet zo van het videobellen en ben je die online afspraken een beetje zat? Stuur dan een leuk kerstcadeautje met bedankkaartje naar je opdrachtgevers. Het gaafste zou natuurlijk een zelf gemaakt product zijn, maar ook duurzame spulletjes en een borrelpakket zijn populair.

Moet je durven

Ben je juist dol op die camera? Neem dan een originele videoboodschap op en verstuur die naar al je opdrachtgevers. Natuurlijk willen wij jou in kerstpak zien voor de kerstboom!

Kerstkaart

Toch een bedankje sturen, maar het jezelf liever niet te lastig maken? Verstuur een kerstkaart met persoonlijke groet. Het leukst is natuurlijk een handgeschreven kaartje.

Zo zie je maar. Ook in deze tijden zijn er genoeg originele ideeën te bedenken om jouw opdrachtgevers te bedanken voor hun inzet. Ben je er nog niet helemaal uit, bekijk dan ook eens het blog Bedank je opdrachtgever met een kerstpakket!

Fijne dagen en alle goeds voor een mooi 2021!

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Blijf jezelf ontwikkelen zzp’er! (2)
Wat zijn jouw goede voornemers zzp’er?
Gaat die opdracht weer aan je voorbij
Prinsjesdag 2021
Een beetje inspiratieloos?
Auteur

Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit blog