Deel dit blog
ZZP-Forum

Werk zoveel mogelijk thuis!

18 februari 2021   646 keer gelezen  Ondernemen, Inspiratie

Sinds het begin van de Corona-crisis werken we allemaal thuis. Helaas is dat ook voor veel starters en zzp’ers zo. Maar wist je dat je met een paar goede thuiswerktips een heel eind komt. Een voordeel is dat je een deel van de thuiswerkkosten die je maakt kunt aftrekken bij de Belastingdienst. In dit blog delen we een aantal tips met je.

Zorg voor een fijne werkplek

Nu je volledig thuiswerkt en minder vaak op locatie bent bij bijvoorbeeld je opdrachtgever, kun je er maar beter het beste van maken. Regel voor jezelf een fijne werkplek. Een ruimte of kamer die je aan het einde van de werkdag ook weer afsluit. Zo blijft er een goede balans bestaan tussen werk en privé. Zorg ook voor een goede bureaustoel en bureau. Stel deze in op de juiste hoogtes en zorg ervoor dat je ontspannen kunt werken.

Een opgeruimd bureau is áltijd een goed idee. Rommel en spullen waar je niets mee doet tijdens het werk, leiden je alleen maar af. Maak het gezellig met wat planten en zorg dat er een raampje open kan voor wat frisse lucht.

Wist je dat je in sommige situaties de kosten voor thuiswerken mag aftrekken van de belasting? Je werkruimte moet dan aan de volgende eisen voldoen:

  • Het is een zelfstandige ruimte;
  • De ruimte heeft een eigen ingang;
  • En in de ruimte staat een eigen wc.

Kun je alles met ja beantwoorden dan zijn de kosten van de werkruimte aftrekbaar van de belasting. Dat is dus ook dat bureau of die bureaustoel!

Blijf bereikbaar voor opdrachtgevers

Geef bij je opdrachtgevers aan op welke dagen en tijden je werkt. Zo is het voor iedereen duidelijk wanneer je wel en niet bereikbaar bent. Heb je een drukke dag of wil je even in alle rust door kunnen werken aan die ene opdracht, meld dit dan ook bij ze. Een open communicatie werkt het fijnst.

Wist je trouwens dat telefoongesprekken die je zakelijk voert ook aftrekbaar zijn? Bekijk op de website van de Belastingdienst welke kosten nog meer aftrekbaar zijn.

Neem zo nu en dan een break

Durf je niet zo snel even weg van je bureau voor een korte pauze? Doe dit dan toch. Het is juist heel belangrijk dat je dit doet! Op een normale werkdag loop je ook geregeld naar de koffiemachine en neem je een goede lunchpauze met je opdrachtgever! Hup, pak die break of die kop koffie.

Maak duidelijke afspraken

Maak met je opdrachtgevers goede afspraken over werktijden en eventuele onkostenvergoedingen. Dit zorgt voor duidelijkheid voor beide kanten.

Hou contact

Werk je al een tijdje thuis? Dan duren de dagen soms lang en komt het vast eens voor dat je weinig mensen spreekt. Plan bijvoorbeeld om de dag een videocall met een van je opdrachtgevers in of organiseer een Skype-lunch.

Hopelijk heb je wat aan bovenstaande tips en kom je deze tijd goed door. Hou nog even vol, veel succes in deze tijd.

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Blijf jezelf ontwikkelen zzp’er! (2)
Wat zijn jouw goede voornemers zzp’er?
Gaat die opdracht weer aan je voorbij
Prinsjesdag 2021
Een beetje inspiratieloos?
Auteur

Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit blog