Deel dit blog
ZZP-Forum

De 3 beste websites voor gratis rechtenvrije foto’s

10 mei 2021   5974 keer gelezen  Marketing, Veiligheid

Maak jij áltijd gebruik van afbeeldingen in een artikel/nieuwsbrief of e-mail? In dit blog lees je waarom je deze kans niet moet laten schieten, waar je rechtenvrije afbeeldingen kunt vinden én geven we je praktische tips voor het gebruik ervan!

Er zijn eye-tracking studies die aantonen dat teksten waar relevante afbeeldingen bij staan 95% beter worden bekeken dan teksten zonder afbeeldingen. Daarnaast is het bewezen dat mensen; 80% van wat ze zien, 20% van wat ze lezen en 10% van wat ze horen, onthouden. Do we need to say more?

We onthouden informatie veel beter wanneer we om de 75 tot 100 woorden een relevante afbeelding zien. Hiermee kun je er voor zorgen dat jouw nieuwsbrieven helemaal uitgelezen worden. Dat wil je, toch?

Het toevoegen van een afbeelding aan een tekst is dus erg belangrijk! Dus hup, op zoek naar een afbeelding. Maar waar vind je deze? Via Google kun je talloze afbeeldingen gratis downloaden, maar dat betekent niet dat deze foto’s ook rechtenvrij zijn. Het is zelfs zo dat je een schadeclaim kunt krijgen als de maker van de foto erachter komt.

Gelukkig is er genoeg gratis beeldmateriaal te vinden dat wel rechtenvrij verkrijgbaar is. Op deze websites kun je miljoenen gratis rechtenvrije afbeeldingen, video’s en illustraties vinden.

Dit zijn mijn drie favorieten:

Nog een laatste tip: heb je een afbeelding gevonden op een van deze sites? Je bent waarschijnlijk niet de enige dus maak de afbeelding uniek: voeg jouw logo of een tekst toe, maak een uitsnede of zet er een filter overheen.  

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Top 10 best gelezen artikelen op ZZP-Forum
Laat jezelf zien! Juist nu.
Hoe trek jij de aandacht tijdens Black Friday?
Vanaf 1 juli geen ongewenste telefoontjes meer
Verkoop jij je producten al via een online platform?
Auteur

Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit blog