Deel dit blog
ZZP-Forum

Hoe vastberaden ben jij? (infographic)

18 maart 2016   1593 keer gelezen  Persoonlijkheid, Infographic

Deze infographic heeft misschien toch wat tekst en uitleg nodig, maar dat maakt hem niet minder goed. Vastberadenheid is namelijk een zeer belangrijke voorspeller voor een succesvolle startup. Bekijk eerst de infographic, daaronder volgt een korte uitleg van de drie componenten.

Infographic Vastberadenheid

(klik op de afbeelding voor vergroting)

Discipline

Weet je van jezelf of je over discipline beschikt? Houd je je aan je planning? Voer je uit wat je van plan was te doen. Of stel je dingen uit? Je beschikt over discipline als je consequent handelt naar je waarden en plannen, zodat je de leiding neemt over je eigen leven.

Ambitie

Ambitie is het streven naar een doel. En dan mag je groot denken. Je stelt zelf de doelen in je leven vast. Het vaststellen van hetgeen je wil bereiken is makkelijker dan het ook daadwerkelijk doen. Voor de meeste mensen is het hebben van ambitie daarom makkelijker dan het hebben van discipline.

Willfulness

Hier wordt het verlangen ongeacht de consequenties bedoeld. Een onweerstaanbaar verlangen dat onverschrokkenheid ten opzichte van consequenties met zich meebrengt. Dit is het moeilijkste te verkrijgen component. Onverschrokken zijn, terwijl je angsten hebt of bang bent om te falen, is moeilijk. Toch is het goed om je bewust te zijn van het belang van het verlangen. Probeer je verlangen aan te wakkeren en te laten groeien, zodat het je angsten gaat overnemen.

Als je deze drie componenten samen laat komen en dus over alle drie beschikt ben je vastberaden. En vastberadenheid is een voorspeller van succes. Succes!

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Klaar voor de kerst?
Laat jezelf zien! Juist nu.
Hey, ruim eens op!
Aan tafel! Eten is belangrijk.
Hoe ga jij om met kritiek op je werk?
Auteur

Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit blog