Deel dit blog
ZZP-Forum

Hoera! De lente is weer begonnen

23 maart 2022   1731 keer gelezen  Productiviteit

De lente is weer begonnen. Tijd voor de lenteschoonmaak

Deze week is officieel de lente weer begonnen. Heerlijk, als je het mij vraagt. En ook goed te merken, want wat is het toch prachtig weer. Ik krijg direct schoonmaakkriebels wanneer de lente begint. Alles weer fris en fruitig. Voor jou al ondernemer is dit ook het moment om je kans te pakken en lekker op te ruimen. In dit blog lees je waarom juist de lenteschoonmaak zo fijn is en waar je moet beginnen.

Bevorder je productiviteit

Het is soms even vervelend om te beginnen met schoonmaken, maar echt, ben je eenmaal klaar, dan ervaar je een oase van rust wat je productiviteit weer bevorderd. Door het schoonmaken van je kantoor, je bureau(blad) en alles te ordenen, hou je tijd over, die je weer kunt steken in de groei van je bedrijf. Dat wil jij toch ook? Ik zeg, aan de slag!

Waar ga je beginnen?

Maak een schoonmaakplanning voor jezelf. Dit kun je doen door het maken van een to-do-list. Het geeft namelijk veel voldoening wanneer je taken afstreept. Ik begin altijd met fysieke ruimtes. Dus bijvoorbeeld eerst je kantoor. Hup, gooi dat raam lekker open, haal je bureau helemaal leeg, sorteer je papieren, bekijk wat er allemaal weg kan, maak alles schoon met een fris sopje en begin dan met een nieuwe indeling. Zorg dat je alleen spullen op je kantoor of bureau hebt liggen die je ook echt nodig hebt voor je werk. Een opgeruimd bureau zorgt ook voor een opgeruimd hoofd.

Tip: koop een nieuwe plant, of twee, voor wat extra sfeer. Het is ook nog eens goed voor de luchtvochtigheid en je concentratie. Ik geniet zelf dagelijks van de Alocasia Cucullata. Zoek maar eens op.

Vergeet je computer niet

Misschien ben je heel gestructureerd van jezelf, dan is deze stap niet per se nodig. Als ik naar mezelf kijk, dan is het eens in de zoveel tijd nodig om mijn computer op te ruimen. Alles sorteren in de daarvoor bestemde mappen, wat kan ik weggooien of archiveren. Is mijn bureaublad op orde en overzichtelijk? Het is namelijk zonde van je tijd om steeds te moeten zoeken naar het juiste bestand.

Je planning en klusjes

Lekker he, al dat afvinken. Maar hoe staat het eigenlijk met je werkplanning? Heb je alle klusjes die je moest doen klaar? Staat er nog wat op de planning wat hoge prio heeft? Bekijk ook deze zaken eens opnieuw. Ga aan de slag met klusjes die je eigenlijk niet zo leuk vindt, maar wel blijven liggen. Het is zoveel fijner als dit ook gedaan is. Wanneer je kijkt naar je werkplanning, kan er dan wat anders? Wil je misschien je tijd anders indelen? Misschien heb je wel gemerkt dat je in de avond productiever bent dan in de ochtend. Nu is het moment om lastige taken beter te plannen, zodat jij efficiënter je werkt kunt doen. Probeer het eens!

Tip: vind je het lastig om een planning bij te houden. Ga aan de slag met een weekplanner. Dit zorgt voor overzicht en je kunt eenvoudig terugzoeken wat je allemaal hebt gedaan. Bepaal voor jezelf of je dit digitaal wil doen (beter voor het milieu 😊) of via een papieren planner. 

De boekhouding

Ohja hoor daar issie weer, de boekhouding. Dit onderdeel kun je natuurlijk niet vergeten tijdens je schoonmaak. Werk je nog met veel losse bonnetjes en facturen, waardoor je bureau een grote chaos is? Stop daar dan vandaag nog mee en ga online boekhouden. Met een goed boekhoudprogramma zoals e-Boekhouden.nl bespaar je namelijk zoveel tijd! Je maakt eenvoudig een foto van je bonnetje of factuur. Deze upload je in boekhouding waardoor het programma het daarna automatisch voor je verwerkt. Zo hoef je niet meer na te denken waar je alles moet bewaren. Het staat gewoon veilig voor je opgeslagen in de cloud. Nog geen account? Meld je deze maand nog aan en maak kans op een leven lang gratis e-Boekhouden.nl. Veel succes!

Zo. Ik hoop dat ik je met dit blog een duwtje in de goede richting heb gegeven om lekker aan de slag te gaan met de schoonmaak. Zet een vrolijk muziekje op en beginnen maar. Daarna genieten van het resultaat.

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Hoe omgaan met stress?
Tijd voor een frisse wind?
TIPS: zakelijke pakketten versturen
Hulp gezocht, zzp’er in je bedrijf
Beweeg jij wel voldoende tijdens het thuiswerken?
Auteur

Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit blog