Deel dit nieuws

Rechter: Deliveroo moet pensioenpremie betalen

27 augustus 2019  

De rechter in Amsterdam heeft bepaald dat Deliveroo met terugwerkende kracht pensioenpremie moet afdragen voor haar medewerkers.

De maaltijdbezorger werd voor de rechter gedaagd door het Bedrijfstakpensioenfonds voor het Beroepsvervoer over de weg. Deliveroo betaalde namelijk geen pensioenpremie aan het pensioenfonds, omdat het bedrijf zichzelf niet ziet als een vervoerder. De rechter ziet dit echter anders, daarom moet Deliveroo nu toch betalen.

De pensioenpremie, ruim 600 duizend euro, van werknemers die tussen 2015 en november 2017 een contract hadden moet nu dus alsnog betaald worden. Vanaf november 2017 heeft Deliveroo alle werknemers vervangen door zzp’ers. Er loopt alleen bij de rechter nu nog een zaak om te kijken of dit wel klopt. Als deze constructie niet klopt, en de zzp’ers die nu voor het bedrijf werken toch eigenlijk vaste werknemers zijn, kan het zijn dat er ook voor de periode van 2017 tot nu nog premie betaald moet gaan worden. Het pensioenfonds wil echter die uitspraak nog afwachten, daarom gaat deze zaak nu alleen over de periode tot november 2017.

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Steeds minder contant geld
Nieuws na persconferentie 14 september 2021
Schadevergoeding voor gedupeerde Limburgers
Heeft jouw bedrijf waterschade opgelopen?
Let op: doe voor 8 mei aangifte inkomstenbelasting
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit nieuws