Deel dit nieuws

Zzp’ers willen korte leasecontracten

12 juli 2016  

Zzp'ers willen korte leasecontracten

Zzp’ers met een leaseauto zitten gemiddeld 48 maanden vast aan hun contract. Dit blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer. Bijna 85% van de onderzochte zzp’ers gaf aan geen leaseauto te willen met een lang leasecontract.

Onzekerheid

Zelfstandige ondernemers hebben te maken met onzekerheid. Heb ik over een (half) jaar nog wel net zoveel opdrachtgevers en inkomsten? Daarnaast is er ook spanning op de zzp-markt. Deze onzekerheid zorgt ervoor dat zzp’ers geen behoefte hebben aan langdurige leasecontracten.

Youngtimer

Het voordeel van het leasen van een zakelijke auto is dat je een nieuwe auto kunt rijden en regelmatig van auto kunt wisselen. Toch is dit niet de reden waarom zzp’ers kiezen voor een leaseauto. Sterker nog: 80% geeft aan het rijden van een nieuwe auto helemaal niet belangrijk te vinden. Wat bijvoorbeeld wel vaker wordt gedaan is het leasen van een youngtimer. Dat is een auto van 15 jaar of ouder. Doordat de bijtellingregels hiervoor gunstiger zijn, kunnen zzp’er relatief voordelig een auto leasen. “De bijtelling voor youngtimers is hoger, maar omdat alleen de dagwaarde wordt berekend ben je uiteindelijk toch goedkoop uit”, zegt Paul Petit van leasemaatschappij PS50.

Niet passend

Daarnaast vinden zzp’ers langdurige leasecontracten niet meer van deze tijd. Martijn Versteegen van Leaseplan zegt hierover tegen BNR Nieuwsradio: “Zzp’ers vinden een langlopende verplichting niet bij zichzelf passen. Ze zijn vaker op zoek naar een auto voor één dag tot enkele jaren. Dat is voor hen veel praktischer, bijvoorbeeld wanneer ze tijdelijk een opdrachtgever op verre afstand hebben.”

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Win een leven lang gratis boekhouden!
Steun nodig? Vraag het weer aan!
Coronasteunmaatregelen gestopt, wat nu?
Te veel verdienen voor een woning?
Bitcoin sinds half mei meer waard

Reacties

Profiel foto

{{c.UserName}}
@{{c.InResponseTo}}

{{c.PostedOn}}

Reageer

Reactie plaatsen

Reactie wijzigen



Annuleren
{{error}}

Reactie plaatsen


{{error}}

Reacties plaatsen is uitgeschakeld

Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit nieuws