Deel dit blog
ZZP-Forum

Thuiswerken is geweldig!

20 december 2015   1811 keer gelezen  Productiviteit, Ondernemen

Thuiswerken als zzp'er

Is het een droom om thuis te werken? Op te staan wanneer je wil. Aan te trekken wat je wil. En uitgebreid te lunchen. In je tuin. Dat zijn zomaar al een paar voordelen. Maar er zijn er meer. Heb je nog twijfels? Zie jij jezelf als een slons in je pyjama, pas aan het eind van de ochtend je computer opstarten? Lees dan deze voordelen. En zie hoe fijn thuiswerken eigenlijk is.

1. Werken als jij productief bent

Als jij je productieve piek beleeft tussen 9 en 5 dan gaat dit punt niet op. Maar wist je dat de meeste mensen juist het meest productief zijn in de ochtend? En op dit punt wordt het alleen nog maar beter. Als je bergen werk verzet in de ochtend, hoef je helemaal niet die 8 uur op een dag te maken. Want in de ochtend verzet je meer werk en werk je bijna dubbel zo hard. Maar misschien ben jij een avondmens. Dat komt ook goed uit als je thuiswerkt. Want dan heb je de mogelijkheid in de avond te werken en in de ochtend juist rustig op te starten.

2. Geen spitsuur, files of treinvertragingen

Je bent geen kostbare tijd meer kwijt aan reizen. En waarschijnlijk scheelt het je ook frustratie. Want niemand vindt het fijn om in de file de staan of in een trein te zitten die vertraging heeft. Als je thuiswerkt moet je natuurlijk nog weleens de weg op, maar je bepaalt zelf wanneer. En dan vermijd je natuurlijk spitsuur.

3. Gezond en lekker eten

Thuis heb je de mogelijkheid om een lekker, gezond en uitgebreid ontbijt of lunch voor jezelf te maken. Doe dit ook. Ga er goed voor zitten en eet je eten rustig op. Thuiswerken geeft je de mogelijkheid gevarieerd en vers te eten.

4. Tijd voor sport, wandeling en een powernap

Onder werktijd? Ja onder werktijd. Dat is goed voor je. Onderbreek je werkzaamheden voor een wandeling, een half uurtje hardlopen (of een andere sport) en als je in de middag moe bent, is het een prima plan om een powernap te doen. Deze dingen maken je productiever. Zie jij jezelf op kantoor al in je hardloopoutfit hijsen om even een rondje te rennen? Nee (toch?). Maar als je thuiswerkt kan dit wel. Vooral ook erg fijn dat je thuis een douche ter beschikking hebt.

5. Familiemomenten

Er zijn familiemomenten die je niet wil missen. Denk aan een schoolvoorstelling, afzwemmen, een kinderfeestje. Vaak laten kantoorbanen in loondienst dit niet toe. Maar nu je thuiswerkt, plan je dit in en zorg je dat je erbij bent. En dat is erg waardevol.

6. Gepersonaliseerde werkplek

De meeste kantoren zijn niet de meest inspirerende werkplekken. Maar jouw thuiswerkplek kan je helemaal naar eigen smaak inrichten. Jij weet zelf het beste hoe je het beste werkt, welke spullen en kleuren je om je heel wil hebben en waar jouw bureau moet staan.

7. Wonen waar je wil

Wil je buitenaf wonen? Dat kan! Wil je juist in een stad wonen? Dat kan ook. Je hoeft geen rekening meer te houden met de standplaats van jouw werkplek. Jij kiest je woonplaats vanuit jouw persoonlijke overwegingen. Je kan zelfs overal ter wereld wonen, plek na plek. Zonder vaste verblijfplaats.

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Hoe omgaan met stress?
Tijd voor een frisse wind?
TIPS: zakelijke pakketten versturen
Hulp gezocht, zzp’er in je bedrijf
Beweeg jij wel voldoende tijdens het thuiswerken?

Reacties

Profiel foto

{{c.UserName}}
@{{c.InResponseTo}}

{{c.PostedOn}}

Reageer

Reactie plaatsen

Reactie wijzigenAnnuleren
{{error}}

Reactie plaatsen


{{error}}

Reacties plaatsen is uitgeschakeld

Auteur

Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit blog