Deel dit blog
ZZP-Forum

Ondernemer, vier carnaval

3 februari 2016   1112 keer gelezen  Lifestyle, Passie, Inspiratie

Ondernemer: vier carnaval

Komend weekend is het zover: dan barst het carnaval weer los. Ik ben een echte carnavalsvierder. Ik loop deze carnaval weer optochten en polonaises van kroeg naar kroeg, verkleed in mijn mooiste kostuum. Carnaval is een geweldig feest, maar ook een kans als ondernemer. Voordat je dit artikel wegklikt met de gedachte dat je een hekel hebt aan carnaval, kijk eens of je toch iets kunt met dit feest. Of grijp je kans potentiële klanten te bereiken.

Creatief

De meest creatieve geesten komen bovendrijven met carnaval. Tijdens de optochten wordt er veel ingespeeld op actualiteit, soms maatschappijkritisch en gericht tegen autoriteit en overheid. Maar altijd creatief en ludiek. Ben je zelf wel zo creatief bezig als je zou willen?

Potentiële klanten

Miljoenen mensen in Nederland vieren in meer of mindere mate carnaval. Kans is groot dat hier potentiële klanten bijzitten, toch? Als je een kroeg hebt in een carnavalsdorp of –stad, of een (online) feestwinkel is de link snel gelegd. Maar er zijn zoveel bedrijven die kunnen inhaken op het thema carnaval. Wat dacht je van een datingsite, supermarkt of zelfs een verzekeraar? Een ongelukje tijdens carnaval zit misschien in een groter hoekje.

Waarom zijn er grote acties rondom WK voetbal of Koningsdag, maar nooit tijdens carnaval? Het is een ideaal moment om jezelf op een positieve en ludieke manier te profileren. Lokaal gebeurt dit wel (bij de elektricien is de spanning er even af tijdens de carnaval), maar buiten de carnavalsgebieden heel weinig. Een gemiste kans!

Vier!

Heb je nog nooit carnaval gevierd? Probeer het eens! Bezoek tijdens de carnavalsdagen bijvoorbeeld de grote bolwerken als Den Bosch (Oeteldonk) of Maastricht. Maar ook in de (grotere) dorpen en kleinere steden is het heel goed toeven. Lees je even in over het gebied waar je heengaat, om er optimaal van te kunnen genieten. Want carnaval vieren is per regio helemaal anders.

Vier sowieso alle mooie dingen. Vier het leven en vier je successen. Zo hou je plezier in je werk en steek je anderen aan. Daar word je uiteindelijk productiever van. En oké, je hoeft niet per se carnaval te vieren, als je soms maar iets viert. En daarna weer goed gemutst aan het werk!

Reflectie

Carnaval is van oorsprong een feest waarbij de Vastentijd werd ingeluid. Je gaat helemaal los voordat je 40 dagen sober leeft en de tijd neemt om alles te overzien. Deze gedachte is nog niet zo slecht. Af en toe alles laten varen, afstand nemen van je dagelijkse dingen. Om daarna te kijken: waar ben ik mee bezig? Doe dit als ondernemer ook. Tijdens deze periodes kom je vaak tot de beste ideeën. Die weer kunnen leiden tot succes. Successen die je dan weer moet vieren, bijvoorbeeld tijdens de carnaval.

Veel plezier deze carnaval. Alaaf! 

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Wat zijn jouw goede voornemers zzp’er?
Aan tafel! Eten is belangrijk.
Start die droomonderneming tijdens je studie!
Hoera! Je bent ondernemer!
Wat is de juiste werkhouding?

Reacties

Profiel foto

{{c.UserName}}
@{{c.InResponseTo}}

{{c.PostedOn}}

Reageer

Reactie plaatsen

Reactie wijzigenAnnuleren
{{error}}

Reactie plaatsen


{{error}}

Reacties plaatsen is uitgeschakeld

Auteur

Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit blog