Deel dit blog
ZZP-Forum

Samenwerken met een boekhouder, ga jij voor de feestneus of de natte hond?

9 maart 2020   1482 keer gelezen  Ondernemen, Administratie en boekhouding, Financieel

Zet jij je feestneus al op bij het woord administratie en verstuur jij jouw aangiftes altijd correct en op tijd, dan kun je misschien beter een van onze andere interessante blogs lezen. Maar ga je nog liever de hond uitlaten in de regen dan dat je aan die, steeds maar hoger wordende, stapel facturen en bonnetjes begint? Lees dan snel verder.

De feestneuzen kiezen er vaak voor om de administratie helemaal zelf te doen, de natte honden uhh ik bedoel de baasjes gaan eerder voor het gedeeltelijk of geheel uitbesteden van de boekhouding.

Om erachter te komen wat het beste bij jou past kun je jezelf de volgende vragen stellen:

Na het beantwoorden van deze vragen heb je voor jezelf als het goed is wel een beeld van wat het beste bij jouw situatie past.

Grofweg zijn er drie richtingen die je in kunt slaan:

  1. Je doet het liefst zo min mogelijk zelf omdat je er geen kennis van én geen tijd voor hebt. Dan kun je ervoor kiezen om de hele boekhouding uit te besteden. Je overhandigt dan één keer per afgesproken periode alle facturen, bankgegevens en bonnetjes. Verder hoef je er niet naar om te kijken, want je aangiftes worden verzorgd door de accountant/boekhouder.
  2. Je kiest ervoor om zelf de in- en verkoop kant op je te nemen en bijvoorbeeld zelf je verstuurde en ontvangen facturen en bonnetjes in te voeren, de boekhouder doet de rest. Hij boekt de bankgegevens en de investeringen in en verstuurt de periodieke aangiftes.
  3. Je doet alles zelf, geeft de accountant/boekhouder een controlerende rol en laat hem periodiek de aangiftes versturen.

Of je in een online- of offline boekhoudpakket gaat samenwerken is aan jou. Het is natuurlijk beide mogelijk, maar het werken in een online boekhoudpakket heeft veel meer voordelen:

  • Eenvoudig online communiceren met je accountant/boekhouder
  • Altijd en overal toegang tot je gegevens
  • Automatische back-up en extra beveiliging
  • Minder foutgevoelig door automatisering
  • Tijd besparen door handige koppelingen

Wist je dat je in e-Boekhouden.nl heel eenvoudig samen kunt werken? Je accountant of boekhouder kijkt en werkt kosteloos mee! Nog geen boekhouder of accountant gevonden? Kijk dan eens op de accountantslijst van e-Boekhouden.nl. 

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Voorkom een boete, doe btw-aangifte!
Waarom (online) boekhouden?
Voorbelasting, wat is het?
Depositogarantie, wat is dat eigenlijk?
Aan welke kosten moet je denken bij het starten van je eigen bedrijf?
Auteur

Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit blog