Deel dit blog
ZZP-Forum

Blijf gezond, fit en stressvrij tijdens je werk

31 augustus 2020   799 keer gelezen  Lifestyle, Ondernemen

Blijf gezond, fit en stressvrij tijdens je werk

Soms heb je van die stressvolle dagen waarop de ene na de andere deadline volgt. Deze stress, ook wel acute stress, heb je af en toe nodig om belangrijke zaken gedaan te krijgen. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je constant onder deze stress werkt. Het is niet goed voor je gezondheid en al helemaal niet leuk voor je omgeving. In dit blog gaan we in op gezondheid. We geven je een aantal tips over hoe je gezond blijft, als de focus op je onderneming ligt. Een gezonde, fitte en stressvrije onderneming is wat je wilt, toch?

Voldoende beweging

Niet alleen dat Skype-gesprek heeft voorrang op je agenda, laat ook eens dat uur sporten voorrang krijgen. Plan ongeveer drie keer in de week een half uur tot een uur bewegen in. Doe dit bijvoorbeeld in de ochtend voordat je begint met je afspraken of in de vroege avond, net na je werk. Geen tijd om te sporten? Neem dan tussendoor eens wat langer pauze en maak een wandeling. Er zijn tegenwoordig ook steeds meer sportlessen online te vinden. Hoef je niet eens meer naar de sportschool.

Hou je bezig met opdrachten waar je energie van krijgt

Probeer de werkzaamheden waar je geen energie van krijgt uit te besteden. Je werk wordt namelijk een stuk leuker als je dit zonder stress doet. Vraag ook eens om advies bij collega-ondernemers of laat bijvoorbeeld eens een accountant meekijken in je administratie. Bij e-Boekhouden.nl koppel je heel gemakkelijk je boekhouding aan een accountant. Handig als je niet alles zelf wilt doen.

Een gezonde lunchafspraak

Denk bij het maken van een lunchafspraak eens aan een gezonde versie. Neem in plaats van brood een salade. Of pak eens de fiets naar je afspraak. Goed voor jouw gezondheid én het milieu! Wel eens gehoord van een ‘fiets van de zaak’? Ontdek alle voordelen in dit blog.

Staand werken

Iemand met een zittend beroep zit zo’n acht uur per dag achter zijn bureau. Dat is best lang en niet erg gezond. Werk je zittend? Dan verslappen je spieren en kunnen er verkeerde vetten in het bloed komen, die invloed hebben op je spijsvertering. Help! Dit wil je natuurlijk niet. Ga je staan, dan pompt je lichaam veel meer bloed rond. Mensen die af en toe staand werken zijn gelukkiger, energieker en productiever. Heb jij wel eens nagedacht over een stabureau?

Blijf scherp

Een manier om ook in je koppie fit en scherp te blijven is het volgen van cursussen. Blijf als ondernemer op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in je vakgebied. Op die manier blijf je ook de concurrentie een stapje voor.

Rust en slaap

Het kan lastig zijn om maar acht uur per dag te werken. Je werkt vaak langer door of werkt vanuit huis, zodat je ’s avonds nog even ‘wat’ kunt doen. Gun jezelf ook de rust. Zet bijvoorbeeld na 22:00 uur je telefoon op vliegtuigstand en pak eens een boek. Of wandel eens een rondje door het park. Rust is namelijk minstens zo belangrijk als je werk.

Zoals je las zijn er voldoende manieren om jezelf gezond en fit te houden! Bedenk goed waar voor jou de focus ligt. Veel succes!

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Coronaregels vanaf 25 februari
Voordelen van voor jezelf werken
Klaar voor de kerst?
De leukste flexwerkplekken in Nederland
Hoera! Je bent ondernemer!
Auteur

Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit blog