ICT
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel deze pagina

Handige apps voor ondernemers

Handige apps voor ondernemers

Tussen de honderdduizenden apps die er zijn, zitten er een aantal tussen die het leven van een zzp’er makkelijker maken. En dat komt goed uit. Want je hebt het druk en alles wat kan bijdragen aan efficiënt werken is mooi meegenomen. Wij hebben de beste 8 apps voor je op een rij gezet.

1. Evernote

Evernote is een modern en geavanceerd notitieboek. Als ondernemer doe je de hele dag indrukken op, moet je veel onthouden en wil je later op dingen terugkomen. Om te voorkomen dat je dingen vergeet, kun je alles opslaan met Evernote. Denk hierbij aan het maken van notities met tekst, foto’s of gesproken tekst. Maak bijvoorbeeld foto’s van je bonnetjes, zodat je ze niet meer vergeet.

2. Nozbe

Dit is een tijdmanagementapp waarmee je je productiviteit kunt verhogen. Met Nozbe maak je op simpele en efficiënte wijze je eigen to-do-lijst en beter nog: het houd je je to-do-lijst bij. Het beste aan Nozbe is dat Twitter, Dropbox, Evernote en Google Agenda geïntegreerd zijn.

3. CamScanner

Met deze app kun je documenten en afbeeldingen inscannen. Nu zijn er meer apps die dit kunnen, maar CamScanner onderscheidt zich door het verbeteren van kwaliteit van de ingescande documenten.

4. Google Drive

Een onmisbare app voor ondernemers. Met Google Drive kun je online gratis je documenten gezamelijk beheren en bewerken. Je kunt dus samen met een klant of samenwerkingspartner aan een document werken. Een groot voordeel is de integratie met Gmail.

5. Instapaper

Je zult als ondernemer vaak artikelen tegenkomen die je interessant vindt. Maar omdat je er net op dat moment geen tijd voor hebt, gaan deze artikelen aan je voorbij. Instapaper is je oplossing. Je stuurt het bericht of artikel naar deze app en op het moment dat je er wel tijd voor hebt, download je het artikel via deze app. Je leest het dan rustig en reclamevrij.

6. Dragon Mobile Assistant

Het liefste zou je tijdens je reistijd in de auto doorwerken en belangrijke mail beantwoorden, een reactie plaatsen op Facebook en een tweet uitzetten. Dragon maakt dat mogelijk. Je kunt tegen deze app praten en op het beeldscherm verschijnt direct wat je zegt. Moet je ingesproken tekst per mail verstuurd worden? Vertel de app naar wie de e-mail verstuurd moet worden. Liever Facebook of Twitter? Just say it. Dragon Mobile Assistant draait er zijn hand niet voor om.

7. Dropbox

Dropbox is de app om je documenten op te slaan in de cloud. Je gegevens worden online opgeslagen, waardoor je vanaf elk apparaat toegang hebt tot je documenten. Erg makkelijk als je bij een klant bent en nog snel even een document wil inzien. Via je eigen telefoon of via een laptop daar.

8. Mint

Hoewel deze app is ontworpen voor particulieren, is hij voor ondernemers zeer geschikt. Met behulp van Mint kun je inzicht krijgen in je kosten en kun je zien waarop je kunt besparen. Je kunt een budget instellen, Mint zet dit om in een overzichtelijk diagram, zodat je met één blik kunt zien waar je geld naartoe gaat.  

Terug naar het overzicht