Financieel
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel deze pagina

Zakelijke rekening als zzp’er. Is het nodig?

Zakelijke rekening voor zzp'er

Het openen van een zakelijke rekening. Je hebt er vast al over nagedacht. En je weet vast ook wel dat er kosten bij komen kijken. En dat het niet verplicht is. Toch heeft zakelijk bankieren twee grote voordelen. Je vindt ze hier.

Voordeel 1: het is overzichtelijk

Jij wilt inzicht hebben in de financiële status van je bedrijf. Als jouw geldstroom verloopt via een zakelijke rekening geeft dit je veel sneller en efficiënter inzicht over je financiële status. Het is tijdrovend om op je privérekening je zakelijke en privé geldstromen te onderscheiden en uit te pluizen. Als je je boekhouding uit handen hebt gegeven aan een boekhouder of accountant kan het zelfs zo zijn dat zij een zakelijke rekening eisen. Het kan ook voorkomen dat de Belastingdienst een controle wil uitvoeren. Realiseer je dat je dan verplicht bent, in het geval je geen zakelijke rekening hebt, volledig inzicht in je privézaken te geven.

Voordeel 2: Professionaliteit

Een zakelijke rekening geeft je een professionele uitstraling. Het werkt eigenlijk vooral andersom. Een privérekening staat niet professioneel. Een zakelijke rekening staat op naam van jouw bedrijf. Je vermeldt dit ook op je facturen, offertes en website.

Hoe zit het dan met de extra kosten?

Ja, er zijn kosten verbonden aan een zakelijke rekening. De tarieven verschillen per bank, dus oriënteer je en laat je informeren door verschillende banken. Als de kosten je er van weerhouden een zakelijke rekening te openen is het goed te weten dat er voor de startende ondernemer een klein fiscaal voordeel te halen valt bij het openen van een zakelijke rekening. 

Terug naar het overzicht