ICT
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel deze pagina

Wat je moet weten over werken in cloud

Werken in de cloud

Denk je er over na in de cloud te werken? Een groot aantal ondernemers is je al voorgegaan. Twijfel je nog over de voor- en eventuele nadelen? Wij hebben alles wat je moet weten, voordat je de cloud ingaat, op een rij gezet.

Altijd en overal                                                          

Als je in de cloud werkt maak je gebruik van software die draait op een externe server. Dit betekent dus dat de programma’s die je gebruikt niet geïnstalleerd zijn op je computer, maar gehost worden op een server. Hierdoor kun je plaats- en tijdsonafhankelijk werken. Je kunt op elk moment overal ter wereld inloggen en toegang krijgen tot je documenten, email, databases etc.

Backitup

Ook biedt de cloud back-up. Als je niet in de cloud werkt en je server crasht, kan dit leiden tot dataverlies, financiële schade en oponthoud. In de cloud loop je dit risico niet. Hier wordt namelijk gewerkt met professionele back-up voorzieningen.

Veiligheid

Dit is een punt waar ondernemers huiverig over kunnen zijn. Want hoe veilig is het eigenlijk in de cloud? Het antwoord is veilig. Veiliger dan werken met on-premise oplossingen (dat is software lokaal geïnstalleerd op computers van een bedrijf of organisatie zelf). De cloud-leverancier doet er alles aan om veiligheid te waarborgen. Ze investeren continu in het optimaliseren van hun databeveiliging door de nieuwste technologie, trainen van werknemers en zeer hoge kwaliteit van apparatuur. Daar kan je eigen ICT-budget met geen mogelijkheid tegenop.

Kostenbesparing

Dit is voor veel ondernemers de voornaamste reden om te kiezen voor een cloud-oplossing. Als je werkt in de cloud hoef je zelf niet meer te investeren in hardware. Je bespaart op aanschaf van applicatie- en netwerkservers en opslagsystemen. Meestal moet je bij de aanschaf van hardware ook een supportcontract afsluiten. En een hardwaresysteem moet draaiende gehouden worden. Denk hierbij aan een besturingssysteem, virusscanner en firewall. Je kunt hierop besparen door te werken in de cloud. De kosten die wel gemaakt worden met het werken in de cloud zijn daarnaast ook nog eens voorspelbaarder dan bij lokale ICT. Met name ondernemingen met een grootte van 1 tot 20 medewerkers profiteren van werken in de cloud.

Ben je overtuigd van werken in de cloud? Bekijk deze 8 handige cloud-applicaties voor zzp’ers.

Terug naar het overzicht