Deel dit nieuws

En zzp’er, ga je op vakantie?

19 juni 2017  

Zzp op vakantie

Komende dagen is het weer zover: hittegolf in Nederland. Eindelijk zomer! Maar wat ga jij doen deze zomer? De hele tijd doorwerken? Of toch op vakantie?

Geen tijd!

‘Ik heb geen tijd om op vakantie te gaan. Ik moet blijven werken.’ Dat hoor je wel ooit. Maar is dat wel zo? Hoezo heb je geen tijd? Je bent toch eigen baas. Je hebt juist tijd om op vakantie te gaan. Voor wie moet je blijven werken? Heb je anders te weinig geld? Kun je niet even een weekje afstand nemen van je bedrijf? Of ben je soms werkverslaafd?

Pauzes

Het nemen van pauzes is heel belangrijk. Niet alleen korte pauzes, maar ook een langere pauze is goed voor je. Vakanties laden je opnieuw op en houden je fris. Je komt met nieuwe energie terug en je houdt jezelf scherp. Het is vaak beter om even een weekje niet te werken, dan altijd maar door te blijven gaan. Dit is uiteindelijk funest voor je productiviteit, en uiteindelijk dus ook voor je bedrijf.

Ga op vakantie

Neem dus afstand van je bedrijf. Laat je klanten duidelijk merken dat je weg bent. En alleen te bereiken in noodgevallen. Zet op vakantie je telefoon, laptop en tablet zo veel mogelijk uit. Behalve dan om boek op te lezen of een film te kijken. Maar ga niet zitten werken op vakantie.

En trouwens, vakantie betekent niet dat je per se (ver) weg moet. Als je maar een vakantie neemt van je bedrijf. En dit weer kun je natuurlijk heerlijk weg in eigen land! Fijne vakantie. 

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Boekhouden, in Excel of online?
Bitcoin sinds half mei meer waard
Te kort aan personeel leidt tot hogere lonen
Vanaf 1 juli 2021 veranderen er wetten en regels voor zzp’ers
Wereld Wachtwoord Dag

Reacties

Profiel foto

{{c.UserName}}
@{{c.InResponseTo}}

{{c.PostedOn}}

Reageer

Reactie plaatsen

Reactie wijzigen



Annuleren
{{error}}

Reactie plaatsen


{{error}}

Reacties plaatsen is uitgeschakeld

Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit nieuws