Zoals je hopelijk al weet moet je voor 1 mei aangifte inkomstenbelasting doen. Heb je nog geen belastingaangifte gedaan? Dan heb je nog een kleine 5 weken de tijd.

Lees verder »

De laatste jaren zijn steeds meer mensen gaan thuiswerken. Vooral vrouwelijke zzp’ers werken steeds vaker vanuit huis, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Lees verder »

Afgelopen periode is het aantal uren van uitzendkrachten met bijna 5% gestegen in vergelijking met een jaar eerder. Dit blijkt uit cijfers van de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU).

Lees verder »

De huidige regels voor een zakelijke fiets moeten volgens staatssecretaris Snel van Financiën simpeler worden. Via een bijtellingsysteem gaan hopelijk meer ondernemers en werknemers op de fiets naar hun werk.

Lees verder »

Werkgeversorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW willen dat het plan van minister Koolmees (Sociale Zaken), om de partner van de moeder 5 weken ouderschapsverlof te geven, aangepast wordt.

Lees verder »

De werkloosheid in Nederland daalde vorige maand verder. In februari was 4,1% van de beroepsbevolking werkloos, in januari was dit nog 4,2%. Er zijn nu 367 duizend werklozen. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

Lees verder »

Werkgevers verwachten dit kwartaal 9% meer personeel aan te nemen. Dit is het hoogste percentage in 12 jaar, zo blijkt uit onderzoek van ManpowerGroup Nederland. Vooral in de bouw is het vertrouwen onder werkgevers hoog.

Lees verder »

Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er slechts 217 bedrijven in februari 2018 failliet verklaard, waarvan 41 bedrijven in de handel. Na de piek in mei 2013 is er een dalende trend zichtbaar.

Lees verder »

Webwinkels hebben vorig jaar een recordomzet behaald van 22,5 miljard, 13% meer dan in 2016. Dit blijkt uit cijfers Thuiswinkel.org. De grootste groei was in het segment Gezondheid en Beauty. Het meeste geld werd er nog altijd aan kleding besteed.

Lees verder »

De economie blijft doorgroeien, ook volgend jaar. Dit jaar groeit de Nederlandse economie met 3,2%, in 2019 is dit 2,7%. Dit is een stuk hoger dan de groei in de landen van de eurozone. Dit blijkt uit de cijfers in het Centraal Economisch Plan 2018 van het Centraal Planbureau (CPB).

Lees verder »
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.