Toezichthouder ACM wil kwetsbare zzp’ers helpen, door prijsafspraken voor hen mogelijk te maken. Bijvoorbeeld voor schoonmakers, taxichauffeurs en bezorgers.

Lees verder »

De arbeidsmarkt is terug op niveau van voor de crisis. Per 100 werklozen zijn er nu volgens het CBS 80 vacatures. Er is sprake van krapte op de arbeidsmarkt.

Lees verder »

Afgelopen maand zijn veel goederen en diensten een stuk duurder geworden. Volgens het CBS stegen de prijzen gemiddeld met 2,2% ten opzichte van januari 2018.

Lees verder »

Er werden in 2018 meer dan 191 duizend bedrijven opgericht. Daarnaast stopten er bijna 107 duizend bedrijven. Er zijn nu ruim 1.75 miljoen Nederlandse bedrijven.

Lees verder »

Steeds minder zzp’ers betalen inkomstenbelasting. Dat blijkt uit cijfers die het payrollbedrijf WePayPeople opvroeg bij het CBS.

Lees verder »

Zelfstandige schilders blijven voorlopig verplicht pensioenpremie betalen. Zo is gisteren besloten in een rechtszaak, aangespannen door Zelfstandigen Bouw.

Lees verder »

Werknemers hadden volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek in 2017 iets vaker een arbeidsongeval met minimaal één dag verzuim dan zelfstandig ondernemers.

Lees verder »

Er zijn steeds minder werklozen in Nederland en voor bepaalde functies zijn bijna geen goede mensen meer te vinden. Vooral in de bouw is het erg lastig.

Lees verder »

In 2018 zijn koopwoningen 9% duurder geworden in vergelijking met 2017. Wel daalde het aantal verkochte woningen volgens het CBS met 9,7%, naar 218 duizend.

Lees verder »

De koopkracht van mensen in loondienst stijgt harder dan die van zzp’ers. De lagere belastingen die sinds 1 januari gelden weegt niet op tegen de stijgende kosten.

Lees verder »
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.