Vanaf 1 maart kunnen ondernemers en particulieren weer aangifte inkomstenbelasting doen. Gisteren zijn er al ruim 400 duizend aangiftes verstuurd naar de Belastingdienst. Vorig jaar waren dit er pas 300 duizend na 1 dag.

Lees verder »

De omzet in de horeca steeg in het laatste kwartaal van 2017 met 0,5%. Dit komt vooral doordat hotels het een stuk beter deden dan het jaar ervoor. Over heel het jaar 2017 steeg de omzet in de horeca flink, met maar liefst 7,4%.

Lees verder »

64% van de bedrijven in Nederland is zzp’er. Op 1 januari van dit jaar waren er ruim 1,8 miljoen bedrijven. Dit is een stijging van 4% ten opzichte van begin 2017. Dit blijkt uit cijfers van de Kamer van Koophandel.

Lees verder »

Vorig jaar steeg de omzet in de bouwsector met 5,7%. Ook de werkgelegenheid in de bouw steeg, er waren in het laatste kwartaal van 2017 529 duizend mensen aan het werk. Dat is duizend meer dan in het 3e kwartaal. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

Lees verder »

Gisteren werd op de negenmaandenbeurs in Amsterdam de nieuwe wet voor ouderschapsverlof gepresenteerd. Hierdoor krijgt de partner van de moeder meer dagen vrij. Dit gaat van 2 naar 5 werkdagen.

Lees verder »

Werknemers gaan eerder gezond eten als je je bedrijfsrestaurant anders inricht. Het aanbod gezond voedsel én de plek waar je het voedsel aanbiedt heeft veel invloed op het eetpatroon van je werknemers. Dit blijkt uit onderzoek van Liesbeth Velema van de Vrije Universiteit.

Lees verder »

Het aantal werkenden in Nederland is eind vorig jaar weer gestegen. In het 4e kwartaal van 2017 steeg het aantal volgens het CBS met 173 duizend. Deze groei bestaat vooral uit werknemers en flexwerkers.

Lees verder »

De Sociaal-Economische Raad (SER) wil dat ouders 6 weken betaald verlof krijgen bij de geboorte van hun kind. Dit moet gelden voor beide ouders. Het ouderschapsverlof van 6 weken moet betaald worden door de overheid.

Lees verder »

De vraag naar werk neemt steeds meer toe, terwijl steeds minder mensen beschikbaar zijn voor werk. Voor het eerst in 10 jaar is er daarom nu krapte op de arbeidsmarkt, dit blijkt uit cijfers van het CBS.

Lees verder »

Het kabinet heeft besloten dat de Wet DBA weer wordt uitgesteld. Dit keer tot 1 januari 2020.

Lees verder »
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.