Ten opzichte van januari vorig jaar, stegen de consumentenprijzen met 1,5 procent. Dit kwam voornamelijk door de hogere prijzen voor elektriciteit en gas.

Lees verder »

Vermogens zijn voornamelijk gestegen doordat woningen zijn gestegen in waarde. Alle huishoudens samen hadden in 2016 een vermogen van 1157 miljard euro.

Lees verder »

Het aantal vacatures voor technisch personeel is de afgelopen twee jaar met 16% gestegen. Er is vooral vraag naar metselaars, schilders, installateurs en bouwmonteurs.

Lees verder »

98% van de Nederlandse huishoudens heeft toegang tot internet. Daarmee is Nederland koploper van de 28 Europese landen.

Lees verder »

In 2017 kwamen er per saldo zo'n 73 duizend nieuwe bedrijven bij. Er startten 170 duizend bedrijven en 95 duizend hielden er mee op.

Lees verder »

Kleding- en schoenenwinkels hebben een stuk meer omzet behaald dan wat ze verwacht hadden. De omzet bij schoenenzaken steeg met bijna 8%, bij kledingwinkels was dit bijna 5%. Dit is een stuk meer dan de 2% groei die verwacht was.

Lees verder »

De economie groeit nog steeds flink door, maar er komen volgens ABN AMRO steeds meer personeelstekorten. Vooral in de horeca, bouw en industrie.

Lees verder »

De grootste uitdaging voor minister Koolmees van Sociale Zaken lijkt het uitwerken van een nieuwe zzp-wet. De huidige DBA moet in ieder geval verdwijnen.

Lees verder »

Een koerier van maaltijdbezorger Deliveroo gaat het bedrijf aanklagen, omdat hij als zzp’er voor het bedrijf moet werken, in plaats van in loondienst.

Lees verder »

Zzp’ers hebben volgens het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) het afgelopen kwartaal 15% meer bijstandsaanvragen gedaan.

Lees verder »
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.