Jongeren krijgen vanaf 21 jaar een volwassen loon. De leeftijd waarop het minimumjeugdloon afloopt wordt verlaagd van 23 naar 21 jaar. Minister Asscher (Sociale Zaken) maakte deze plannen gisteren bekend.

Lees verder »

Afgelopen maand is het aantal werklozen in Nederland licht gedaald. In maart waren volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek 574.000 mensen werkloos.

Lees verder »

Te weinig ondernemers zijn bezig met hun financiën. Er wordt niet ver vooruit gedacht bij financiële beslissingen. Zo denken weinig zzp’ers aan hun pensioen.

Lees verder »

Cao-afspraken over zzp-tarieven worden niet algemeen verbindend verklaard. Dat geeft minister Kamp als antwoord op Kamervragen over de architecten-cao.

Lees verder »

Al meer dan 28.000 zzp'ers hebben de petitie tegen de vervanger van de VAR getekend. Op 1 mei wordt de VAR afgeschaft en vervangen door de wet DBA.

Lees verder »

PostNL gaat geen nieuwe zzp’ers inhuren. Nieuwe pakketbezorgers krijgen een contract aangeboden, zo vertelt bestuursvoorzitter Herna Verhagen in de Volkskrant.

Lees verder »

Bijna 90% van de Nederlandse bedrijven heeft in 2015 te maken gekregen met achterstallige betalingen. Dat blijkt uit een rapport van verzekeraar Atradius.

Lees verder »

Uit een peiling van TNS-Nipo (in opdracht van Randstad) blijkt dat 90% van de zzp’ers verwacht dat het na 1 mei lastiger gaat worden om aan nieuw werk te komen.

Lees verder »

Volgens het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf gaat het steeds beter met het mkb. Afgelopen jaar is het aantal bijstandsaanvragen flink afgenomen.

Lees verder »

Steeds meer winkeldieven zijn jonge vrouwen. Voor het eerst zijn er evenveel mannelijke als vrouwelijke winkeldieven in de leeftijd van 18 tot 25 jaar.

Lees verder »
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.