Al meer dan 28.000 zzp'ers hebben de petitie tegen de vervanger van de VAR getekend. Op 1 mei wordt de VAR afgeschaft en vervangen door de wet DBA.

Lees verder »

PostNL gaat geen nieuwe zzp’ers inhuren. Nieuwe pakketbezorgers krijgen een contract aangeboden, zo vertelt bestuursvoorzitter Herna Verhagen in de Volkskrant.

Lees verder »

Bijna 90% van de Nederlandse bedrijven heeft in 2015 te maken gekregen met achterstallige betalingen. Dat blijkt uit een rapport van verzekeraar Atradius.

Lees verder »

Uit een peiling van TNS-Nipo (in opdracht van Randstad) blijkt dat 90% van de zzp’ers verwacht dat het na 1 mei lastiger gaat worden om aan nieuw werk te komen.

Lees verder »

Volgens het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf gaat het steeds beter met het mkb. Afgelopen jaar is het aantal bijstandsaanvragen flink afgenomen.

Lees verder »

Steeds meer winkeldieven zijn jonge vrouwen. Voor het eerst zijn er evenveel mannelijke als vrouwelijke winkeldieven in de leeftijd van 18 tot 25 jaar.

Lees verder »

Afgelopen maand is het aantal faillissementen voor het eerst in zes maanden weer gedaald. Er gingen 386 bedrijven failliet in maart, 93 minder dan in februari.

Lees verder »

Maar liefst 70% van de overdrachten bij familiebedrijven gaat mis. Slechts 30% van de familiebedrijven blijft bestaan na de eerste generatiewisseling.

Lees verder »

Medisch specialisten zijn volgens onderzoek van Centraal Bureau voor de Statistiek de meest verdienende zzp’ers. Gemiddeld verdiende zij 150.000 euro in 2014.

Lees verder »

Per 1 mei verdwijnt de VAR en worden arbeidsrelaties vastgelegd in modelcontracten. Maar hoe ziet zo’n contract eruit? Econoom Mathijs Bouman toonde het bij RTL Z.

Lees verder »
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.