Volgens vakbond CNV betalen veel bedrijven uit het MKB te weinig, te laat of helemaal geen vakantiegeld. Het vakantiegeld moet eind deze maand betaald zijn.

Lees verder »

Uit een rapport van het Verbond van Verzekeraars blijkt dat mannen veel vaker verzekeringsfraude plegen dan vrouwen. Vooral bij de autoverzekering komt fraude veel voor.

Lees verder »

Zelfstandige postbezorgers eisen een claim van 280 miljoen euro van PostNL. De zzp’ers vinden dat ze misleid zijn door PostNL en blootgesteld aan schijnzelfstandigheid.

Lees verder »

Voor de tweede maand op rij gingen er minder bedrijven failliet in Nederland. In maart was er al een daling in het aantal faillissementen, in april daalde dit aantal opnieuw.

Lees verder »

Werkgevers moeten bij het invullen van een vacature ook minstens één 50-plusser op gesprek laten komen. Dit is een oproep van ABU en NBBU, koepelorganisaties voor uitzendbureaus.

Lees verder »

Grote bedrijven stoppen met het inhuren van zzp’ers. De bedrijven, die anoniem willen blijven, geven aan dat de nieuwe wet DBA zorgt voor te veel onzekerheid.

Lees verder »

Wereldwijd zal het aantal faillissementen in 2016 met 2% toenemen. Dit zegt verzekeraar Euler Hermes. Het zal voor het eerst in 6 jaar zijn dat het aantal faillissementen toeneemt.

Lees verder »

Het is gebeurd, de VAR is vervangen door de wet Deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA). Vanaf nu gaan zzp’ers en opdrachtgevers werken met (model)overeenkomsten om hun arbeidsrelatie aan te geven.

Lees verder »

Uit onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB) blijkt dat de beloningen voor werknemers én zzp’ers de afgelopen jaren te laag waren. DNB onderzocht de zogenoemde arbeidsinkomensquote.

Lees verder »

Afgelopen maand steeg het vertrouwen van industriële ondernemers in Nederland opnieuw. De index (het cijfer dat vertrouwen weergeeft) was in maart nog 3,9. Deze maand stijgt dat naar 4,7.

Lees verder »
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.