Deel dit blog
ZZP-Forum

Van die dromen die nooit uitkomen. Of toch wel?

30 januari 2016   1126 keer gelezen  Passie, Inspiratie

Dromen voor ondernemers

De wereld wordt bewoond door heel veel dromers. En dat is goed. Het is fijn om te dromen. En iedereen doet het. Om de wereld en je leven een stukje mooier te maken. Maar hoe komt het dat de meeste mensen met grootse dromen niks in werking zetten om ze om te zetten in werkelijkheid? Om de wereld met hun droom echt een stukje mooier te maken. Omdat het moeilijk is waarschijnlijk. Zolang je het bij dromen houdt, faal je niet. Uiteindelijk zullen er maar enkele dromers met veel vallen en opstaan hun droom leven en alle andere dromers zullen sterven zonder ooit hun droom hebben te geleefd. Dat klinkt treurig. Om een droom uit te laten komen zullen er grootste stappen gezet moeten worden gepaard met veel hoop en vertrouwen.

Het is niet slecht een dromer te zijn. Het is niet beter om een doener te zijn. Om successen te behalen zal je een combinatie moeten zijn van beide. Om te doen en te blijven doen, moet je blijven dromen. Wij hebben 6 tips voor je op een rij gezet om de doener in jezelf te vinden en te laten samenwerken met je innerlijke dromer.

1. Omring je zelf met doeners

Zien ondernemen doet ondernemen. Omring jezelf met doeners en laat je inspireren. Verrijk je netwerk. Kijk af, raak gemotiveerd en zie met eigen ogen hoe een echte doener iets aanpakt en aan de slag gaat. Ze zullen je niet vragen wat je droom is. Ze zullen je vragen wat je plan is. Dat brengt ons tot het volgende punt.

2. Maak van je droom een plan. Met deadline

Een droom met een deadline. Dat is vreemde combinatie. Herschrijf je droom daarom tot een plan. Maak een plan van aanpak, waarin je droom onderverdeeld is in verschillende doelen -met bijbehorende deadlines. Die samen uiteindelijk het uiteindelijke doel vormen. Jouw droom. Houd je aan de deadlines en werk gestructureerd toe naar het behalen van alle doelen. 

3. Koppel een balans aan je plan van aanpak

Sommige dromen kosten geld. Investeringen. Misschien moet je eerst sparen. Maak een haalbaar overzicht. Houd alles bij. Kijk waarop je kan besparen om je investering zo snel mogelijk te realiseren. Stel prioriteiten. Misschien moet je wel een tweede baan aannemen. Dromen verwezenlijken is hard werk en veel geduld hebben. Weet waar je het voor doet. Keep up the good faith!

4. Houd rekening met tegenslagen

Het wordt je niet in de schoot geworpen. Tenminste bijna nooit. Houd daarom rekening met tegenslagen. En laat je vooral niet uit het veld slaan. Het hoort erbij, echt waar. Het kost altijd meer tijd en geld dan je verwacht had. Begroot daarom in je plan van aanpak altijd een buffer. Van tenminste 10%, het liefst 15%.

5. Soms moet je loslaten

Misschien een onverwachte in dit rijtje. Maar toch niet minder waar. Sommige dromen moet je loslaten. Of anders vormgeven. Soms werkt je aanpak niet en steek je al je energie in een bodemloze put. Ben eerlijk naar jezelf toe. En laat los wat niet werkt. Laat het rusten en kijk er later naar met een frisse blik. Fouten maken is niet erg. Loslaten is dapper. Net als opnieuw beginnen.

6. Blijf altijd dromen

Blijf dromen. Blijf altijd dromen. Want dromen zijn een bron van inspiratie en creativiteit.

“Life, what is it but a dream?” - Lewis Carrol.

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Wat zijn jouw goede voornemers zzp’er?
Start die droomonderneming tijdens je studie!
Succesvol ondernemen, 9 tips - update
De toekomst van je bedrijf
Ondernemer, vier carnaval

Reacties

Profiel foto

{{c.UserName}}
@{{c.InResponseTo}}

{{c.PostedOn}}

Reageer

Reactie plaatsen

Reactie wijzigenAnnuleren
{{error}}

Reactie plaatsen


{{error}}

Reacties plaatsen is uitgeschakeld

Auteur

Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit blog