Deel dit blog
ZZP-Forum

56 fouten bij de start van je bedrijf (infographic)

17 juni 2016   1178 keer gelezen  Infographic, Starten

Hier kun je lekker het weekend mee in. Ga er maar eens goed voor zitten. Hier onderaan vind je een heerlijk uitgebreide en inspirerende infographic. Met 56 redenen waarom startups het uiteindelijk niet redden. In 9 categorieën wordt uitgelegd waar je op moet letten om je bedrijf niet ten onder te laten gaan. Met in elke categorie inspirerende quotes van succesvolle ondernemers.

We lichten hieronder kort iedere categorie even toe:

1. Idee

Er kan van alles misgaan rondom het idee dat je hebt bij het starten van je bedrijf. Zorg dat je uitzoekt of er behoefte is aan jouw product of dienst. Ga op marktonderzoek uit. Bouw je idee uit naar een concreet plan voordat je de markt op gaat. En zorg dat je je idee beschermt, bijvoorbeeld door een octrooi of patent.

2. Planning

Goed plannen valt vaak niet mee, maar is een belangrijke stap in het starten van een bedrijf. Schrijf een ondernemingsplan. En niet alleen met een plan A, maar ook plan B en/of plan C. En zet je planning om in werk. Blijf niet oneindig doorplannen, maar ga aan de slag!

3. Leiderschap

Een succesvol bedrijf heeft een goede leiding. Jij als leidinggevende kan veel fouten maken waardoor je bedrijf (uiteindelijk) ten onder kan gaan. Zorg dat je een goede mentor hebt en/of een goede samenwerkingspartner zoekt. Werk hard (deze blijft terugkomen!), zorg dat je handen vies worden, zet je 100% in voor je bedrijf! Ben niet arrogant en ben niet kortzichtig.

4. Financiën

Financiën kunnen je in de startfase van je bedrijf in de problemen brengen. Het geld kan snel opraken als je het niet goed in de gaten houdt. Zie ook deze infographic Zes financiële fouten die je als zzp’er niet moet maken. Zorg ook altijd dat je een financieel vangnet hebt als je voor jezelf gaat beginnen.

5. HR-management

Het aannemen van het juiste personeel is erg belangrijk bij de groei van je bedrijf. Zorg dat je je werknemers op de eerste plaats zet. Of zoals in de infographic staat: De klant is niet altijd koning, je werknemers wel!

6. Productlancering

Zorg dat je goed nadenkt wanneer en waar je je product lanceert. Ga niet eindeloos denken, zet je idee om in actie en ga ervoor. Zorg dat er niet te veel tijd zit tussen je ideefase en je productlancering.

7. Marketing

In de infographic worden twee redenen gegeven waardoor de marketing van een startup faalt: slechte marketing en concurrenten die niet te verslaan zijn. Zorg dat je een goed marketingplan opstelt. Ga vanuit je klant denken. Waar heeft de (potentiële) klant behoefte aan? Denk niet te licht over je marketing. Maak het een belangrijk aspect van je dagelijkse werk.

8. Verkoop

Niet alleen marketing, maar ook verkoop (sales) moet een belangrijk deel van je bedrijfsvoering zijn. Zonder een goed verkoopproces gaat je startup waarschijnlijk ten onder. Zorg dus ook voor een salesplan, werk aan je verkoopvaardigheden. Je kunt wel een mooi idee hebben, als je het niet verkocht krijgt kan je bedrijf niet bestaan.

9. Productie

Dan is er nog het product zelf. Ook hier kan veel bij misgaan. Het product zelf kan natuurlijk van slechte kwaliteit zijn. Maar ook niet luisteren naar feedback van je klanten kan (zeker op de lange termijn) slecht uitpakken voor je bedrijf. Bouw daarom klantrelaties op, zorg voor een goede website en stel klanten voor (potentiële) opbrengsten.

Bron infographic: technorian.com

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Zes financiële fouten die je als zzp'er niet moet maken - update
Hoe word ik een ondernemer? (infographic)
10 zaken die je moet regelen als beginnend zzp’er
Aan de slag als zzp'er of toch niet?
10 tips voor social mediagebruik

Reacties

Profiel foto

{{c.UserName}}
@{{c.InResponseTo}}

{{c.PostedOn}}

Reageer

Reactie plaatsen

Reactie wijzigenAnnuleren
{{error}}

Reactie plaatsen


{{error}}

Reacties plaatsen is uitgeschakeld

Auteur

Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit blog