Vorig jaar steeg het aantal zzp’ers in Nederland met ruim 79,5 duizend naar 1,3 miljoen ondernemers. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Lees verder »

Volgens het ING Economisch Bureau groeit het aantal vaste contracten harder dan flexibele en zzp-contracten. Dit is voor het eerst sinds 2013.

Lees verder »

Vorig jaar waren er 101 duizend minder werklozen dan in 2016. In december waren er 395 duizend werklozen. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Lees verder »

Bijna 1 op de 10 zzp'ers maakte in 2016 deel uit van een huishouden met een inkomen onder de lage-inkomensgrens.

Lees verder »

Er is een groot tekort aan vrachtwagenchauffeurs, dat alleen maar verder groeit. Volgens het UWV is er vooral een tekort voor binnenlandse vervoer.

Lees verder »

Uit onderzoek van onderzoeksbureau Conclusr blijkt dat bijna 21 duizend bedrijven niks geregeld hebben op het gebied van arbobeleid.

Lees verder »

Vorig jaar gingen in er totaal 3.290 bedrijven failliet. Dit is het laagste aantal faillissementen sinds het begin van de eeuw. Dit meldt het CBS.

Lees verder »

In de Europese Unie waren er afgelopen november 18,1 miljoen mensen werkloos. Dat is 7,3%, het laagste percentage sinds vlak voor de crisis in 2008.

Lees verder »

Goederen waren gemiddeld 1,5 procent duurder en diensten staken 1,2 procent boven het prijsniveau van 2016 uit.

Lees verder »

De hulplijn voor ondernemers met financiële problemen wordt vaak gebeld. De Kamer van Koophandel opende dit noodnummer in november.

Lees verder »
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.