Gisteravond, op een van de drukste momenten van het jaar, hebben ruim tachtig bezorgers van Deliveroo in Amsterdam, Haarlem en Utrecht gestaakt.

Lees verder »

Ruim 55 procent van de zzp'ers heeft naast hun zzp-inkomen nog een andere bron van inkomsten, zoals pensioen, loon of een uitkering.

Lees verder »

Eind januari gaat minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken in overleg met diverse organisaties over de nieuwe zzp-wet, die de DBA moet gaan vervangen.

Lees verder »

Vorige maand is het aantal werklozen onder de 400 duizend gezakt. Dit is volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek voor het eerst sinds 2009.

Lees verder »

De economie groeit in 2018 met 3,1%. Dat zegt het Centraal Plan Bureau (CPB). Dat is een stuk hoger dan de 2,6% die er in september nog werd voorspeld.

Lees verder »

De weekomzet voor online winkels is in de weken voor kerst 34% hoger dan normaal. Vooral door het winterse weer wordt er meer online gekocht.

Lees verder »

De wet DBA moet per 1 januari 2020 vervangen worden door een webmodule, waarmee opdrachtgevers kunnen aantonen dat ze echt opdrachtgever zijn.

Lees verder »

Maaltijdbezorger Uber Eats gaat vanaf januari de zelfstandige koeriers die voor het bedrijf werken een gratis ongevallenverzekering aanbieden.

Lees verder »

De afgelopen 10 jaar is het aantal zzp’ers in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht verdubbeld. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Lees verder »

Het aantal failliete bedrijven is vorige maand iets gedaald, met 8 bedrijven. In totaal gingen er volgens het CBS 248 bedrijven failliet in november.

Lees verder »
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.