De werkloosheid is vorige maand weer verder gedaald. Nu is 4,5% van de beroepsbevolking werkloos. Ook is er een record aantal banen: 10.2 miljoen.

Lees verder »

Gistermiddag hebben zo’n 50 koeriers van Deliveroo geprotesteerd tegen de verplichte zzp-constructie van het bedrijf. Ze willen in loondienst blijven.

Lees verder »

Economie blijft groeien

14 november 2017

De Nederlandse economie groeit deze maand weer verder door. Zowel consumenten als ondernemers zijn positief, zo blijkt uit cijfers van het CBS.

Lees verder »

MVO kan geld opleveren

13 november 2017

Uit langlopend onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen en data-analyse bedrijf MIcompany blijkt dat maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) loont.

Lees verder »

Ruim 45% van de Nederlandse zzp’ers is tegen verplichte pensioenen, blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau GFK onder 650 (potentiële) zzp’ers.

Lees verder »

Mkb-bedrijven worden sneller betaald door grote bedrijven. Facturen van mkb’ers worden gemiddeld na 41,5 dagen betaald. Vorig jaar was dit nog 42 dagen.

Lees verder »

Nederland is flink gedaald op de ranglijst van WEF, waarmee de gelijkheid tussen mannen en vrouwen worden aangegeven, van plaats 16 naar 32.

Lees verder »

Voor het eerst in 10 jaar tijd gaat de AOW-leeftijd niet omhoog. Net als in 2022 mogen mensen in 2023 met 67 jaar en 3 maanden met pensioen.

Lees verder »

Veruit de meeste zzp’ers is tevreden over hun werk. Zelfs de zzp’ers die om negatieve redenen zijn begonnen. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

Lees verder »

Meer dan de helft (56%) van de oudere werknemers wil de laatste 4,5 jaar voor hun AOW-leeftijd minder gaan werken, of eerder met pensioen gaan.

Lees verder »
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.