De export van goederen uit Nederland groeide in augustus met 7,3% ten opzichte van augustus 2016. Er werden vooral meer auto’s en machines geëxporteerd.

Lees verder »

Langzaam komen er steeds meer nieuwe regels en wetten boven tafel. Zo ook nieuwe regels voor zzp’ers: Er komt een minimumtarief, maar géén verplichte AOV.

Lees verder »

De wet DBA, die schijnzelfstandigheid zou moeten tegengaan, wordt weer aangepast. De wet was al tot 1 juli 2018 uitgesteld, nu lijkt hij vervangen te worden.

Lees verder »

Het nieuwe kabinet Rutte III is bijna rond. Voor ondernemers is er goed nieuws, de loondoorbetaling bij ziekte wordt ingekort naar één jaar.

Lees verder »

De consumentenprijzen zijn in september met 1,5% gestegen ten opzichte van september 2016. In augustus stegen de prijzen nog met 1,4%, meldt het CBS.

Lees verder »

Het nieuwe kabinet gaat de middeninkomens minder belasten. De inkomstenbelasting wordt verlaagd en het belastingvrije deel bij de vermogensbelasting verhoogd.

Lees verder »

Detailhandel Nederland vraagt in een brief naar alle Nederlandse gemeenten om een koopzondag op 24 december. Dit omdat Kerstmis op maandag en dinsdag valt.

Lees verder »

Vorig jaar hadden ruim 251 duizend zelfstandige ondernemers naast hun bedrijf ook een baan in loondienst. Dit is 72 duizend meer dan in 2006.

Lees verder »

Zelfstandigen Bouw gaat nog een keer in gesprek met het BPF over het verplichte schilderspensioen, voordat het de gang naar de rechter maakt.

Lees verder »

Stichting Renteswapschadeclaim waarschuwt ondernemers die op een vergoeding hopen voor hun renteswaps dat ze zich misschien moeten aanmelden.

Lees verder »
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.