Afgelopen drie maanden groeide de bouwsector met bijna 6%. Ondernemers zijn positief gestemd, maar de tekorten aan personeel en materiaal nemen toe.

Lees verder »

Meer mensen aan het werk

21 september 2017

De afgelopen drie maanden zijn er weer meer mensen aan het werk gegaan. Iedere maand steeg het aantal werkenden gemiddeld met 20 duizend, meldt het CBS.

Lees verder »

De overgrote meerderheid van zzp’ers en kleine ondernemers (89%) houdt de boekhouding zelf bij. Dit blijkt uit onderzoek van International Card Services.

Lees verder »

Vakbond CNV en de Riders Union gaan in gesprek met Deliveroo over de zzp-constructie die het bedrijf een kleine maand geleden heeft ingevoerd.

Lees verder »

Afgelopen vrijdag kwam het nieuws naar buiten dat zzp’ers en opdrachtgevers toch het risico lopen op boetes. Staatssecretaris Wiebes spreekt dit echter tegen.

Lees verder »

Het was even stil rondom de Wet DBA, nu meldt het Financieele Dagblad vandaag dat de Belastingdienst strenger schijnzelfstandigheid wil aanpakken.

Lees verder »

150 bezorgers van Deliveroo hebben aangegeven niet te willen werken als zzp'er. De protestgroep 'Riders Union' eist zekerheid, kwaliteit en een cao.

Lees verder »

Naast ziekte zijn psychische klachten en ongevallen belangrijke oorzaken van arbeidsongeschiktheid. Ondanks het risico heeft meer dan de helft geen arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Lees verder »

Van de 106 duizend miljonairshuishoudens is 80 procent van de kostwinners werkzaam als zelfstandig ondernemer in onder andere de landbouw, financiële dienstverlening en handel.

Lees verder »

In augustus zijn 39 bedrijven minder failliet verklaard dan in juli. Daarmee is het laagste niveau van 2001 bereikt. De meeste faillissementen vielen in de sector Handel.

Lees verder »
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.