Het afgelopen jaar zijn er steeds meer snelgroeiende bedrijven bijgekomen. Dat zijn bedrijven die minstens drie jaar achter elkaar steeds met 10% groeien.

Lees verder »

Het aantal bijstandsaanvragen door zzp’ers is het afgelopen kwartaal gedaald. Dit meldt het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK).

Lees verder »

Vrouwelijke zzp’ers die tussen 2004 en 2008 zwanger waren, hebben onterecht geen uitkering gekregen van het UWV en moeten deze nu alsnog krijgen.

Lees verder »

Volgens HR-dienstverlener Tentoo is het aantal flexwerkers het afgelopen jaar met 8% gegroeid. De belangrijkste reden schijnt de Wet DBA te zijn.

Lees verder »

Het nieuwe kabinet moet zelfstandige ondernemers alle ruimte moeten geven, zodat ze blijven doorgroeien, zegt Maarten Post van Stichting ZZP Nederland.

Lees verder »

Nederlandse bedrijven betalen hun leveranciers gemiddeld na 40,4 dagen. Dit is iets sneller dan een jaar geleden, blijkt uit cijfers van Graydon.

Lees verder »

Er zijn in Nederland steeds meer sociale ondernemingen, zoals Triodos Bank, Tony’s Chocolonely of Dopper. Volgens ABN AMRO zijn het er tussen de 4.000 en 5.000.

Lees verder »

Zo'n 800 duizend Nederlandse bestelauto's vervoerden in 2016 samen 64 miljoen ton aan goederen en reden 15,8 miljard kilometer.

Lees verder »

Zelfstandigen Bouw wil starten met een pilot en hoopt daarmee dat grote bouwers weer met zzp'ers willen werken.

Lees verder »

Nederlandse bedrijven hebben in 2015 meer geïnvesteerd. Het gaat om een totaalbedrag van zo'n 51 miljard euro.

Lees verder »
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.